Cumhuriyetimizin 95. Yılını Kutluyoruz
Eki 26, 2018

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılı, 26 Ekim Cuma günü, İTÜ Rektörlük Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

29_Ekim_Anma_Toreni_. (2)

Törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alper Ünal, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan’ın yanı sıra, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve idari personelimiz katıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Fuat Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacağız

Törende ilk konuşmayı, İTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammed Serkan Yılmaz yaptı. Yılmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Öğrenci Konseyi Başkanımız, bu emaneti bugünün gençlerinden devralacak olan nesillerin huzurlu ve umutlu yaşamaları için çalıştıklarını vurguladığı konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bağımsız yaşama duygusunu aşılayan tüm şehitlere rahmet diledi.

29_Ekim_Anma_Toreni_.

Ülkemiz için Mili mücadele veren tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, konuşmasında şunları söyledi: “Birlikten doğan kuvvetin ülkemize verdiği büyük armağanın 95. yaşını, teşekkür ve kıvançla karşılıyoruz. 29 Ekim, bağımsızlığa ulaşan yolun ne kadar zor, ama imkansızı başarmanın da nasıl mümkün olduğunu en güzel anlatan tarihtir. Cumhuriyet, Milli Mücadele’yi veren kahramanların eşsiz başarısıdır. ‘Düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular’ sayesinde yaşayacağını unutmadan Cumhuriyet için çalışmak bu topraklarda yaşayan herkesin borcudur. Her zaman bu farkındalığı taşıyan Teknik Üniversite camiası adına, Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutluyorum.”

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi