• Ord. Prof. Bedri Karafakıoğlu’nu Anma ve Bilim Ödülü Töreni
    Eki 26, 2018
    20 Ekim 1978 tarihinde İTÜ Elektrik Fakültesi Dekanlığı görevi sırasında silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden merhum Öğretim Üyemiz Ord. Prof. Bedri Karafakıoğlu, ölümünün 40. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.

• İTÜ TMDK Yayınları’nı Biliyor musunuz? Seri-1
    Eki 26, 2018
    Üniversitemiz bünyesinde ilk Türk Müziği Konservatuvarı olarak kurulan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, bilimsel ve sanatsal faaliyetlerinin yanı sıra “İTÜ TMDK Yayınları” kapsamında müzik alanına kazandırdığı birbirinden değerli eserler ile dikkat çekiyor.

• Sürdürülebilir ve Güvenli: 6. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu
    Eki 26, 2018
    Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen “6. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu”nda, bütün dünyada her geçen gün daha çok önem kazanan şehirleşme konusu tüm yönleriyle ele alındı.

• Cumhuriyetimizin 95. Yılını Kutluyoruz
    Eki 26, 2018
    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılı, 26 Ekim Cuma günü, İTÜ Rektörlük Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

• Uluslararası Doğrudan Yatırımlar İTÜ’de Değerlendirildi
    Eki 26, 2018
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ekonomi Bölümü'nün ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve İTÜNOVA Teknoloji Transferi Ofisi destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Konferansı” kamu ve özel sektörün ekonomi temsilcilerini, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturdu.

• Prof. Dr. Erdal Arıkan, İTÜ’de 5G Teknolojisindeki Gelişmeleri Anlattı
    Eki 26, 2018
    “Kutupsal Kodlar” buluşu ile 5G teknolojisinde çığır açan dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Erdal Arıkan, “İTÜ Bilim ve Teknoloji Zirvesi Konuşmaları” kapsamında Üniversitemizin konuğu oldu.