• İTÜ’de ÇETAM ile Üniversite – Sanayi İşbirliği
    Kas 07, 2018
    Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Çelik İhracatçıları Birliği iştirakleriyle kurulan Çelik Test ve Araştırma Merkezi (ÇETAM) üniversite - sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Ülkemizdeki çelik sanayine önemli katkılar yapan Türkiye’nin ilk Çelik Test ve Araştırma Merkezi yaklaşık 3 senedir İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor. MATİL A.Ş. Genel Müdürü mezunumuz Doç. Dr. Hüseyin Soykan ile merkezde yürütülen çalışmalar hakkında konuştuk.

• Ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Nader Engheta’yı Ağırladık
    Kas 07, 2018
    Üniversitemiz’in İTÜ Bilim ve Teknoloji Zirvesi Konuşmaları Serisi kapsamındaki son konuğu “Metamaterials at the Limits” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Nader Engheta idi.