Denizcilik Sektörünü İTÜ’de Buluşturan Çalıştay
Kas 16, 2018

İTÜ Denizcilik Fakültesi ve TMMOB GEMİMO işbirliği ile 7 Kasım 2018 Çarşamba günü düzenlenen “Denizcilik Eğitimi Çalıştayı” İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Günümüzdeki denizcilik eğitim durumunun 2 farklı panelde irdelendiği çalıştayda, sektör temsilcileri, sektördeki bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve denizcilik eğitimi veren fakültelerin dekanları ve temsilcilerinin katılımı ile gündeme taşındı.

Denizcilik_egitimi_calistayi_1

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve TMMOB GEMİMO YK Başkanı Feramuz Aşkın çalıştayın açılış konuşmalarını yaptı. İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Baki Remzi Suiçmez ve İTÜ Rektör Yardımcısı Sayın Ali Fuat Aydın diğer konuşmacılar arasında yer aldı.

Türk Armatörler Birliği 2. Başkanı Cihan Ergenc’in başkanlığını yaptığı birinci panelde, denizcilik eğitim durumu “Gemi İşletmecileri”nin bakış açısıyla değerlendirildi. Etkinlikte İNCE, ARKAS, ZENİTH ve YASA Gemi İşletmeleri temsilcileri panelist olarak yer aldı.
 Çalıştayın ikinci panelinde ise oturum başkanlığını Dr. Özkan Poyraz üstlendi. Denizcilik eğitimi veren kurumlarının temsilcileri tarafından denizcilik eğitimi değerlendirildi. İTÜ, YTÜ, DEÜ ve PRÜ kurumlarından temsilciler panelist olarak yer aldı.

Denizcilik_egitimi_calistayi 2

Çalıştayda görüşülen ve üretilen fikirler çalıştay düzenleme ekibi tarafından bildiri olarak sunulacak ve gerekli tüm mecralarda yayımlanması sağlanacak.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi