• Türkiye’de Televizyonculuğu Başlatan İTÜ TV’nin Serüveni Kitap Olarak Okuyucuyla Buluşuyor
    Kas 16, 2018
    Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın editörlüğünü üstlendiği “Televizyon Diye Bir Şey Varmış: Türkiye’de Televizyonculuğun Başlangıç Öyküsü 1951-1971 İTÜ TV Dönemi” isimli kitap okuyucularla buluştu. Kitabın tanıtım toplantısı İTÜ Rektörlüğü Sanat Galerisi’nde açılan “İTÜ TV ve Türkiye’de Televizyon Yayıncılığının Doğuşu” başlıklı sergiyle birlikte yapıldı.

• Ordinaryüs Prof. Dr. Aydın Sayılı İTÜ’de Anıldı
    Kas 16, 2018
    Bilim tarihi alanında dünyada ilk doktora derecesini alan, tarihçi ve akademisyen Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı’nın bilim insanı kimliği, Sosyal Bilimler Enstitümüz ve Fen Edebiyat Fakültemiz tarafından düzenlenen panelde farklı açılardan ele alındı.

• Pazarlama ve Finans Zirvesi’ne Yoğun İlgi
    Kas 16, 2018
    İTÜ Yatırım Kulübü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Pazarlama ve Finans Zirvesi iş ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırladı.

• “İTÜ TV ve Türkiye'de Televizyon Yayıncılığının Doğuşu”
    Kas 16, 2018
    Televizyon teknolojisinin Türkiye’ye gelmesini sağlayan ve TRT Televizyonunun kuruluşuna zemin hazırlayan İTÜ TV ile ilgili orijinal belgelere dayanarak hazırlanan sergi, 67 yıl önce başlayan beyaz camın gizli kalmış öyküsünü bugüne taşıyor.

• IAESTE Türkiye Temsilcileri İTÜ’de
    Kas 16, 2018
    Türkiye Genel Merkezi Üniversitemizde bulunan uluslararası öğrenci değişim organizasyonlarından Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği – The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE) Yıllık Temsilciler Toplantısı bu yıl da Ayazağa Kampüsümüzde gerçekleştirildi. 2 Kasım’da gün boyu süren toplantıda IAESTE Türkiye üyelerinden, 14 üniversiteyi temsilen 18 yetkili katıldı.

• Kim Korkar Yapay Zekâ’dan?
    Kas 16, 2018
    Sanatsal Bakış Kulübümüz, düzenlediği ilk söyleşisinde İTÜ ARI Teknokent’te bulunan yapay zekâ teknolojisi şirketi Anatolian Technologies ile yapay zekâ, makine öğrenmesi, derin öğrenme konularına giriş yaptı.

• Denizcilik Sektörünü İTÜ’de Buluşturan Çalıştay
    Kas 16, 2018
    İTÜ Denizcilik Fakültesi ve TMMOB GEMİMO işbirliği ile 7 Kasım 2018 Çarşamba günü düzenlenen “Denizcilik Eğitimi Çalıştayı” İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.