İTÜ Mühendislik Alanında Türkiye’nin “En İyi Küresel Üniversitesi”
Ara 05, 2018

Üniversitemiz, US News & World Report’un hazırladığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri’’ sıralamasında mühendislik alanında Türkiye birincisi oldu.

Otuz yıldan bu yana gerçekleşen ve araştırma ağırlıklı seçim kriterlerine sahip US World & News Report, 2019 yılı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Clarivate Analytics INcites’ın analizleriyle belirlenen üniversitelerin öncelikli olarak araştırma performanslarına göre değerlendirildiği sıralamada; küresel puan, küresel araştırma itibarı, bölgesel araştırma itibarı, yayın, kitap, konferans, normalleştirilmiş atıf etkisi, ilk %10 içerisinde atıf alan yayın oranı, uluslararası işbirliği, uluslararası işbirliğiyle yapılan yayın oranı, %1 içerisinde yüksek oranda atıf alan yayın sayısı, %1 içerisinde yüksek oranda atıf alan yayın oranı, toplam atıf sayısı gibi 13 değerlendirme ölçütü kullanıldı.

Mühendislikte Dünyada ilk 200’deyiz

60’dan fazla ülkeden 1372 üniversitenin küresel ve yerel itibarlarına göre değerlendirildiği sıralamada Üniversitemiz, 376. sırada yer alırken, 51.2 skoruyla, mühendislik alanında eğitim veren Türk üniversiteleri arasında Türkiye’de birinci, dünyada 182. oldu.

Asya’da İlk 50’de, Dünyada İlk 400’deyiz

Üniversitemiz, Asya üniversiteleri arasında değerlemeye alınan 393 üniversite arasında ise 52. sırada yer aldı. Tüm üniversiteler sıralamasında fizik alanında 166., kimya alanında 241., mühendislik alanında 182., malzeme bilimi alanında ise 287. oldu. Üniversitemiz ayrıca çevre ve ekoloji alanında dünyada 391. sırada, Türkiye’de ise birinci sırada yer alarak ülkemize büyük gurur yaşattı.