Yazılım Altyapımızı MSC One ile Geliştirdik
Oca 09, 2019

Bilgisayar Destekli Analiz (CAE) yazılımları üreten MSC, üniversitemizin yazılım sponsoru oldu. Sponsorluk kapsamında, İTÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin eğitimlerde ve bilimsel araştırmalarda yararlanacağı MSC One yazılım paketi ve gerekli lisanslar tedarik edildi.

itu_bias (1)

İmzalanan protokol kapsamında üniversitemiz; sonlu eleman analizi, lineer ve non-lineer analizler, dinamik simülasyon, NVH (titreşim-akustik), ısı-akış, kompozit, metal şekillendirme analizleri vb. konular için geliştirilmiş MSC yazılımlarından faydalanabilecek. Bu anlaşmayla ayrıca, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendislerin birçok alandaki eğitim ve akademik araştırmalarda standart hâline gelmiş yazılımlardan yararlanması, bu yazılımları öğrenmesi ve söz konusu yazılımlarda deneyim kazanması da mümkün olacak.

Üniversitemizdeki eğitimlere ve araştırmalara önemli ölçüde katkıda bulunacak anlaşmanın 2 Ocak’ta, İTÜ Rektörlüğünde düzenlenen imza törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tayfun Kındap ve Prof. Dr. Alper Ünal’ın yanı sıra, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Melike Nikbay katıldı. MSC Türkiye temsilcisi Bias Mühendislik’in Genel Müdürü Aydın Kuntay ve aynı firmanın İş Geliştirme Müdürü Vatan Özgül de etkinlikte yer aldı.

itu_bias (2)

MSC One İTÜ’ye neler katacak?

Havacılık, uzay, savunma ve otomotiv gibi sektörler başta olmak üzere, küresel pazarda ve Türkiye’de öne çıkan birçok firmanın kullandığı Apex, MSC Nastran, Adams, Marc, Actran, Simufact, Cradle, Patran, Digimat, Sinda gibi yazılımlar MSC One paketi içinde sunuluyor. Bu yazılımlar Makina Fakültesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere, bazı fakültelerimizde verilen derslerde ve buralarda yapılan tez çalışmalarında sıkça kullanılıyor.

Yazılımların bütünleşik analizler veya co-simulasyon olanakları sayesinde, disiplinler arası çalışmaların gerçekleştirilmesi de mümkün. Bu protokolle birlikte üniversitemiz, ülkemizin giderek artan yetkin ve donanımlı mühendis ihtiyacını karşılama noktasında fark yaratacak bir yazılım altyapısına sahip oldu.

İTÜ olarak, yazılım sponsorumuz olan MSC firması ve MSC’nin Türkiye temsilcisi Bias Mühendislik yetkililerine teşekkür ederiz.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi