4 Yılın Gururuyla: İyi ki doğdun İTÜ PolRec
Oca 10, 2019

Türkiye’nin kutup araştırmaları alanında en aktif kuruluşlarından olan ve bu konuda ülkemizde farkındalık oluşturan İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (İTÜ PolRec), 4. yaş gününü kutladı.

Polrec_4.yil (3)

Geride kalan 4 yılı değerlendiren İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy, bu sürede Türkiye’nin kutup bölgelerinin geleceği hakkında söz sahibi olması ve görünürlüğünün artması için ideal bir eğitim programı hazırladıklarını belirtti. İTÜ PolRec çalışmalarında İTÜ Rektörlüğünün, İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Yönetim Kurulunun, Denizcilik Fakültemizin ve diğer birimlerin verdiği desteğin önemini vurgulayan Özsoy, takım hâlinde az zamanda çok şey başardıklarının altını çizdi.

Polrec_4.yil (2)

Sadece 4 yılda, kutup araştırmalarını bütün ulusa yaymalarının ve farklı üniversitelerden bilim insanlarına, özellikle de Antarktika’daki araştırmalarda yeni olanaklar sunmalarının kayda değer bir başarı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Burcu Özsoy, yeni yılda bu performansın daha da yükseleceğine dair inancını dile getirdi.

Polrec_4.yil (1)

Ayazağa Yerleşkemizde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tayfun Kındap da katıldı.

Polrec_4.yil (4)

İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (İTÜ PolReC) hakkında

Kutup bölgelerinin geleceğine dair yaşanan süreçte Türkiye’nin de aktif katılımı ve ülkemizin bu konudaki görünürlüğünün artmasını hedefleyen İTÜ PolRec, ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı iş birlikleri ve projeler sayesinde aynı zamanda, İTÜ ve Türkiye’deki diğer üniversitelerdeki kutup araştırmacıları ile bu alanda otorite kabul edilen kuruluşlar arasında köprü görevi üstleniyor. İTÜ PolRec ayrıca, ülkemizde üniversiteler arası ve uluslararası Arktik, Antarktik, okyanus ve deniz bilimleri konularında bilimsel çalışmalarıyla, bu konularda toplumsal farkındalık oluşturuyor.

Daha önce Antarktika’da bilim istasyonu kurulması ve Türkiye Cumhuriyeti Bilim Gemisi’nin bölgede bilimsel çalışmalar yapması ve Türk Arktik ve Antarktik Ulusal Bilim Kurulu’nun (TuArk) çalışmalarında sürdürülebilirliğin sağlanması gibi ilklere imza atan kuruluş, eğitim faaliyetleriyle öne çıkıyor. Merkez bunun yanında; uluslararası ortak projelere katılması, kutup bölgelerine yönelik yayınlar yapması, küresel ısınma üzerine akademik çalışmalarda bulunması ve kutup araştırmaları odaklı yeni teknolojiler ve araştırma yöntemleri süreçlerine aktif katılımıyla da biliniyor. Uluslararası kutup araştırmaları toplantılarına da katılan İTÜ PolRec, bu platformlarda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi