Ordu Özel Oryantiring Yarışması’nda Üniversitemize 15 Madalya
Şub 05, 2019

Oryantiring Kulübümüz, Oksijen Diyarı Ordu Özel Oryantiring Yarışması’nda katıldığı tüm yaş kategorilerinde kürsüye çıkma başarısı göstererek İstanbul’a 15 madalya getirdi.

Oryantiring_Kulubu (1)

Türkiye Oryantiring Federasyonunun Ordu Valiliği desteğiyle 19-20 Ocak’da düzenlediği yarışmada İTÜ Orienteering Kulübümüz, toplamda 15 madalya alarak takım bazında birinciliği elde etti.

Oryantiring Kulubu 2

Doğada koşarak harita ve pusula ile yön bulma sporu olan ve her geçen gün gelişerek yayılan oryantiring sporcuları Ordu'da buluştu. Perşembe ve Altınordu ilçelerinde iki gün süren yarışlara 20 kulüpten 218 sporcu katıldı. Tüm yaş kategorilerinde kürsüye çıkma başarısı göstereren ekibimiz, takım bazında en iyi performansı sergileyen kulüp oldu.
Sporcularımız Ordu Vali Yardımcısı ve Perşembe Kaymakamı’nın katıldığı ödül töreninde madalyalarını aldılar.

Oryantiring Kulubu 3

İTÜ Oryantiring Kulübümüz

İTÜ Orienteering Kulübü, öncelikle İTÜ Mensubu olanlarla başlayıp bütün Türkiye'de olan her bireye oryantiring sporunu yaptırmayı ve daha yaygın, bilinir hale getirmeyi amaçlayan bir spor kulübüdür. Düzenli olarak her hafta okul içinde ve dışında antrenmanlar yaparak, Türkiye Oryantiring Federasyonunun düzenlediği etkinliklere katılıyor ve kulüp sporcularını hazırlıyor. Kulüp yıl içinde, İTÜ Oryantiring Günleri ve İTÜ Kampüs Macerası etkinlikleri düzenliyor. Uluslararası yarışlarda da yer alan kulüp üyelerinden Mücahit Özkaya 07-15 Temmuz 2018’de Macaristan'da düzenlenen Gençler Dünya Oryantiring Şampiyonası'nda (JWOC) oryantiring milli takımı ile ülkemizi temsil etmişti.

Oryantiring Kulubu_4

Oryantiring nedir?

Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bir spor olan oryantiring, zamanla belli kurallar temelinde şekillenmiş ve çoğu ülkede federasyonlar kurularak yapılmıştır. İsveççe “orientering” kelimesinden gelen oryantiring, ilk kez İsveç’te, Albay Ernst Killander tarafından yapılmaya başlandı. Sporun giderek daha fazla ilgi toplaması sonucunda, 1961’de Uluslararası Oryantiring Federasyonu kuruldu. Oryantiring bugün, başta ana vatanı İsveç olmak üzere, çok sayıda ülkede bilinen ve ilgi toplayan bir branş hâline geldi. Yapıldığı araziye ve koşullara göre çok sayıda alt dala ayrılan oryantiring sporunun başlıca alt kategorileri: Koşu, dağ bisikleti, kayak ve patika oryantiringi olarak öne çıkıyor.