Dijital Dönüşümde "Yapay Seçilim" İTÜ'de
Şub 08, 2019

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübümüzün 26 yıldır aralıksız gerçekleştirdiği Türkiye’nin en uzun soluklu öğrenci etkinliği olarak anılan ve her yıl kendine kattıklarıyla yenilikçi yapısını koruyan İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (EMÖS) 30 Ocak - 1 Şubat’ta “Yapay Seçilim” ana temasıyla katılımcılara yepyeni bir dünyanın kapılarını araladı.

emos_19 (4)

Dijital dönüşümün hayatın her alanını hızla etkilediği günümüz iş ve teknoloji dünyasında 26. İTÜ EMÖS; “Yapay Seçilim’’ teması çerçevesinde Internet of Things, Marketing 4.0, Artificial Intelligence (AI) and Robotics, Industrialized Analytics, Blockchain, Design Thinking, Cyber Security alt başlıklarını inceledi. Sponsor şirketlerin üst düzey (C Level) konuşmacılarının yanında güncel iş ve teknoloji eğilimlerine yer veren 26. İTÜ EMÖS’te; Beyin Avcısı Şerif Kaynar, Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol ve Tiyatro Oyuncusu Yetkin Dikinciler’in katılımıyla birçok ilham verici konuşma da dinlendi. IBM NAO Robot ile katılımcılar yapay zekâ ile donatılmış bir robotu canlı olarak görme şansı yakaladılar.

emos_19 (5)

Dijital Dönüşümde Öğrenmenin Önemi

Katılımcılar, değişen günümüz dünyasında, sadece bir konuyu değil öğrenmeyi öğrenmeleri gerektiğini vurgulayan birçok hayat hikâyesi ve konuşma dinledi. 26. İTÜ EMÖS katılımcıların bakış açılarını genişletmekle kalmayıp, onlara öğrenmekten asla vazgeçmemeleri fikrini aşıladı.

emos_19 (6)

Katılımcıları Heyecanlandıran Kariyer Atölyeleri

Oturumlara paralel olarak gerçekleşen İTÜ EMÖS Kariyer Atölyeleri ile dev şirketlerin vaka analizi, iş simülasyonu ve eğitimi gibi platformlarda bir araya gelme şansı yakalayan katılımcılar; kültür, sanat, kişisel gelişim ve benzeri alanlar üzerine gerçekleşen interaktif atölyelerle hem eğlendi hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulundu. Katılımcıları heyecanlandıran atölyelerden bazıları; Tridi Atölye ile Tridi 101 Atölyesi, Tezgâhçılar ile İş Hayatında Pazarlık ve İletişim Teknikleri Atölyesi, ThinkNeuro ile Nöropazarlama İle Bilinçdışına Dokun, E&R ile Tek Takım Olma Simülasyonu, Workshopix ile Farkındalıklı Yaşam ve Ofis Yogası, Mizah Atölyesi ile Mizah "İş"e Yarıyor, QNB Finansbank ile Proje Yönetimi Eğitimi oldu.

emos_19 (1)

Dijital dönüşüm ile gelecek planlarını belirlemede 2000’den fazla katılımcıya ilham veren 26. İTÜ EMÖS ve Kariyer Atölyeleri, katılımcıların geleceğe güvenle bakmalarını sağladı.

emos_19 (2)

emos_19 (7)