Minyatür Sanatçısı Ruhsar Özer İTÜ RSG’de
Şub 08, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi (İTÜ RSG), geleneksel Türk tasvir sanatlarının öğelerini güncel bir bakış açısı ile yeniden yorumlayan minyatür sanatçısı Ruhsar Özer’in çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

ruhsar_ozer_minyatur (5)

Geleneksel Türk resim sanatı minyatürün temsilcilerinden Ruhsar Özer’in kişisel sergisi İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde açıldı. “Zamandan Zamana Yolculuk” temasıyla açılan sergide, Özer’in hazırladığı 80’e yakın çalışma yer alıyor. Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile rektör yardımcılarımız, Ruhsar Özer’in ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

ruhsar_ozer_minyatur (6)

“Zamandan Zamana Yolculuk”

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları söyledi: “Bugüne kadar çok sayıda sergiye ev sahipliği yapan İTÜ RSG, hikâyelerin zamanda yolculuğuna renk veren kıymetli sanatçımız Ruhsar Özer’in çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Özer, üstadı Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver gibi çok yönlü kişiliği ile İTÜ ruhuna da işaret ediyor. Rahmetli Süheyl Ünver; tıp doktoru ve tarihçisi, tezhip ve ebru sanatçısı bir aydınımızdı. Devraldığı mirası devam ettiren Ruhsar Hanım da klinik psikolog olarak sürdürdüğü meslek hayatını sanatla birleştirmiştir.”

ruhsar_ozer_minyatur (7)

İTÜ’lü olmanın farklı disiplinleri aynı çatı altında buluşturmayı da içerdiğini dile getiren Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ RSG olarak hakikatin saf bir ifadesi olan sanatın farklı dallarına ve temsilcilerine yer açmaya devam edeceğiz. Bize bu temaşa zevkini sunan kıymetli sanatçımız Ruhsar Özer’e teşekkür ederiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

ruhsar_ozer_minyatur (9)

“Sergimin İTÜ’de olmasından mutluyum.”

“Zamandan Zamana Yolculuk” sergisini İTÜ RSG’de açmanın heyecanını yaşayan sanatçı Ruhsar Özer ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “250 yıla yaklaşan köklü geçmişi ile ülkemize hizmet eden İTÜ, RSG ile sanata ve sanatçıya verdiği değeri daha ileri taşımıştır. Sergime ev sahipliği yaptıkları için Rektörümüz şahsında İTÜ ailesi’ne, RSG’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

ruhsar_ozer_minyatur (10)

Sergi 19 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak

Efsaneler, masallar, destanlar ve hikâyelerden farklı sahnelerin yer aldığı çalışmalar, 19 Nisan 2019’a kadar her gün saat 09.00 ile 20.00 arasında görülebilir.

ruhsar_ozer_minyatur (3)

Ruhsar Özer Kimdir?

İstanbul doğumlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji-Pedagoji Bölümü mezunu minyatür sanatçısı Ruhsar Özer, 1972’de Ord. Prof. Süheyl Ünver’in idaresindeki Tezhip ve Minyatür Atölyesi’nde çalışmalarına başlamış, tezhip ve minyatür alanında birçok eser üretmiştir. Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel ve karma sergi açmış, çeşitli festival ve bienallerde eserleri ile ülkemizi temsil etmiştir. Minyatür hakkında seminerler vererek bu sanatın dünyaya tanıtımına da katkı sağlamıştır. Uluslararası müze ve koleksiyonlarda da yer bulan Özer, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projesi kapsamında “İstanbul’un Ustaları” ve 2017 “Türkiye’nin Ustaları” arasında yer almaktadır.

ruhsar_ozer_minyatur (1)

ruhsar_ozer_minyatur (8)