İTÜ Kariyer Merkezi Etkinlikleriyle Bu Yıl da Zirvede
Şub 28, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi, ulusal ve uluslararası çalışmalarının önemli bir parçası olan İTÜ Kariyer Zirvesi (İKZ 2019) ile çeşitli sektörlerden temsilcileri İTÜ öğrencileriyle buluşturdu. Bu yıl beşincisi düzenlenen İKZ, çeşitli sektörlerden 137 firmanın katılımı ve birbirinden farklı 59 etkinlikle, iş dünyasından çok sayıda önemli ismi İTÜ’de bir araya getirdi.

ikz_19_ (1)

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi, 18-21 Şubat’ta eş zamanlı olarak 4 yerleşkemizde 9 fakültemizin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe sektörlerinde öncü firmaların yanı sıra İTÜ’lü öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Touch The Talent” (Yeteneğe Dokun) temasıyla öne çıkan zirvede, gençlere çeşitli staj ve iş fırsatları sunulurken firmalar ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkin bir iletişim kurulmasına yönelik bir platform sağlandı.

ikz_19_ (2)

Çağı yakalayan yetenekler için zemin hazırlıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca zirveye dair konuşmasında şunları ifade etti:

“Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz zirvenin önemi büyük. Her yıl biraz daha gelişen zirvenin bu etkileyici gelişiminde ve markalaşmasında kuşkusuz ki firma temsilcilerimizin de büyük katkısı bulunuyor. Kuramsal eğitimle yetinmeyen ve gençlerimizin potansiyelini pratiğe dönüştürmeyi amaçlayan üniversitemizin öğrencileri, sunduğunuz staj ve iş fırsatlarıyla çağı yakalayan, nitelikli insan kaynağı hâline geliyor. Zirveye katkılarından dolayı sponsorlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

ikz_19_ (5)

İKZ’nin nitelikli insan kaynağı misyonu

İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ, İTÜ Kariyer Zirvesinin özellikle İTÜ öğrencilerinin staj ve kariyer olanakları hakkında ayrıntılı bilgi almaları, akademik eğitimleri ve yeteneklerine uygun pozisyonlara başvurmaları ve firmaların nitelikli insan kaynağına kısa sürede ulaşmaları adına büyük bir misyon yüklendiğini dile getirdi. Akdağ, insan kaynağı süreçlerinin her iki tarafı için de gözden kaçırılmaması gereken fırsatlar sunan zirve sayesinde kurumsal firmaların her yıl genç İTÜ’lü yeteneklere dokunduğuna dikkat çekerek organizasyonun başarısının, diğer üniversitelerin kariyer etkinliklerine örnek olmasıyla da kanıtlandığını vurguladı.

ikz_19_ (4)

Profesyonellerden önemli tüyolar

Katılımcı şirketler tarafından birçok iş ve staj olanağının sağlandığı zirvenin “Touch the Talent” etkinlikleri kapsamında ise; değerleme merkezi uygulamaları, sunumlar, profesyonel bağlantıların kurulduğu çay saati söyleşileri, staj ve iş mülakatları gerçekleştirildi. Kariyer ve Yetenek Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden randevu alınarak düzenlenen bu etkinliklerde; otomotivden enerjiye, hazır giyimden bilişime, elektronikten ulaşıma kadar farklı sektörlerden güçlü ve tanınmış firmalar yer aldı.

ikz_19_ (7)

Sağlık sektöründeki kariyer olanakları

Zirve kapsamında 18-19 Şubat’ta düzenlenen Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu (USKAF) serisinde, “Sağlıkta Kariyer” ile “Sağlık Sektöründe Mühendislik ve Biyomedikal” başlıkları altında sağlıkta kariyer olanakları ele alındı. Kongrede biyomedikal mühendisliğinin gelişimi ve sağlık sektöründeki kariyer olanakları alanın uzmanları ve şirket yöneticileri tarafından geniş bir bakış açısı ile değerlendirildi.

ikz_19_ (3)

Dijital Çağda Kariyer ve Yetenek Kongresi

Zirve ile eş zamanlı gerçekleşen Dijital Çağda Kariyer ve Yetenek Kongresinde düzenlenen üç ayrı panelde ise; Dijital Çağda İnsan Kaynakları, Geçmişten Günümüze İK, Kariyer ve Yetenek, İnsan Kaynakları Sürecinde Dijital Teknolojiler, Dijitalleşen Dünyada Kişisel Verileri Koruma, Dijitalleşme ve Z Kuşağı gibi ana başlıklar ele alındı.

ikz_19_ (6)

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi