Rehber Öğretmenler İTÜ’de
Nis 10, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul’da bulunan seçkin liselerin rehber öğretmenlerini kariyer ve meslek seçimiyle ilgili seminerde tekrar bir araya getirdi.

rehber-ogretmenler-itu (3)

Bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış Türkiye'nin ilk teknik üniversitesi İTÜ, rehber öğretmenlerle üniversite arasında sosyal paydaşlıklar kurmaya devam ediyor. Lise öğrencilerinin yönlendirilmesinde hedef kitleye yönelik kapsayıcı tanıtım faaliyetleri yürüten Üniversitemiz, 14 seçkin lisenin rehber öğretmenlerini meslek seçimi ve kariyer planlamayla ilgili düzenlenen seminerde ağırladı. Kadıköy Anadolu Lisesi, Fatih Pertevniyal Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Eminönü Vefa Anadolu Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin de içinde bulunduğu liselerin rehber öğretmenleri Ayazağa Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezinde buluştu. Gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmalarını İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ile İletişim ve Pazarlama Direktörü Prof. Dr. Gülname Turan gerçekleştirdi.

rehber-ogretmenler-itu (2)

Geleceğin lider adayları lise sıralarında belli oluyor

Hedef kitlemiz olan liselerle iş birliğinin tercih dönemlerinde etkili olduğunu anlatan Prof. Dr. Alpkan, “Bizim aslında stratejik hedeflerimize ulaşmamızda sosyal paydaş olarak hizmet etmenize daha çok ihtiyacımız var. Gönüllü çalışmalarla ve farklı kariyer hedefleriyle gençlerimizi yönlendirebilirsiniz. Liseden itibaren girişimciliği, risk almayı, takım çalışmasını, liderliği aşılayabiliriz. Birçok öğrencimiz de aslında potansiyeli yüksek olmasına rağmen liderlik özelliklerini çok fazla geliştirmiyorlar. Değişime açıklık, çalışkanlık, dışa dönüklük, müzakere edebilirlik ve duygusal zekâ gibi temel özellikleri öğrencilerin liderliğe aday olmasını sağlıyor. Genellikle bu ailede yetişmeden, memleketten, kişisel olarak yaşadıklarından dolayı bir liderlik altyapısı oluşuyor. Biz bunu formüle ederek lisede ve üniversitede yaptıkları çeşitli etkinliklerle kendilerine güvenini tesis ederek liderlik vasıflarını da geliştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

rehber-ogretmenler-itu (1)

Rehberlerle karşılıklı fikir alışverişi

İTÜ İletişim ve Pazarlama Direktörü Prof. Dr. Gülname Turan, Üniversitemizin iletişim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bilim ve teknolojinin sokaktaki insanın dahi anlayacağı dilde kitlelere ulaştırıldığını belirten Prof. Dr. Turan, gelecek öğrencilerimizin de bu çalışmalardan faydalanabileceğini ve üniversitemizi hem resmi internet sayfalarından hem de resmi sosyal medya hesaplarından izleyebileceklerini sözlerine ekledi.

rehber-ogretmenler-itu (4)

Tanıtım Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi İpek Yalçın Eniş ise “İTÜ Rehber Öğretmenlerle Tanıtım Buluşması” başlıklı tanıtım ofisinin stratejik planları hakkında bir sunum yaptı. Eniş, konuşmasında şunları dile getirdi:

“İçinde bulunduğumuz dönem öğrencilerin ve ailelerinin bilgiyi çevrimiçi ortamdan edindiklerini gösteriyor ki bu da bizim çalışmalarımızın odağında duruyor. Ayrıca öğrencilerin sizlerin yönlendirmeleriyle de tercihlerini belirledikleri bu süreçte karşılıklı fikir alışverişini faydalı buluyoruz.” dedi.

rehber-ogretmenler-itu (5)

İTÜ hakkında rehber öğretmenlere yönelik genel tanıtım sunumunun ardından Meteoroloji Mühendisliği tanıtım sunumu Prof. Dr. Hüseyin Toros, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği tanıtım sunumu Doç. Dr. Serhat İkizoğlu ve Tekstil Mühendisliği tanıtım sunumu Dr. Öğretim Üyesi Umut Kıvanç Şahin tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğin devamında İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet ziyaretleri ile Ayazağa kampüs turu yapıldı. Gün boyu süren buluşma, İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde sanatçı Ruhsar Özer’in de katılımıyla “Zamandan Zamana Yolculuk” Minyatür Sergisi gezisi ile son buldu.

rehber-ogretmenler-itu (7)

rehber-ogretmenler-itu (6)