MEB ve İTÜ’nün MTAL Açılımı İMEAK Deniz Ticaret Odasında Konuşuldu
Nis 12, 2019

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısına katıldı. Karaca, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” hakkında bilgiler verdi.

imeak (1)

İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığı’nda Fındıklı'daki genel merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros katıldı.

Toplantıda ilk olarak sözü alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nin MEB ile yapılan protokolle İTÜ ile yeni bir yapıya kavuşacağını, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt’ün de konuyla ilgili projeleri ve hedefleri paylaşacaklarını belirtti.

imeak (3)

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü”nün detaylarını paylaşan Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile aynı kampüs içerisinde İTÜ tarafından kurulacak İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çalışmalarının başladığı bilgisini paylaştı.

imeak (2)

“İTÜ’den burs imkânı sağlayacağız”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları aktardı: "Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle, MEB’in bir birimi olarak eğitimine devam edecek okula, Üniversitemiz hamilik üstlenecek. Bilişim teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi ve denizcilik alanlarında öğretmenler ile öğrencilerin yeterliliklerinin artırılması için mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri sürdürülecek. Denizcilikle ilgili üç alana 20’şer öğrenci alacağız. 4 yılda öğrenci sayısı 250’yi hiçbir zaman geçmeyecek. Ziya Kalkavan MTAL ve İTÜ MTAL’den mezun olan öğrenciler üniversitemizin ilgili bölümlerini kazanmaları halinde belirlenen kontenjan dâhilinde İTÜ tarafından başarı bursu ile ödüllendirilecek.” diye konuştu.

imeak (4)

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya konuşmasının ardından plaket takdim etti.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi