Üniversitemizin 246. Yılında İTÜ Ailesi Yeniden Birlikte
May 06, 2019

İTÜ mezunlarını ve ailelerini üniversitemizde bir araya getiren geleneksel “İTÜ Günü” etkinlikleri, bu yıl 4-5 Mayıs 2019’da tüm mezunlarımız, aileleri ve yakınları ile birlikte gerçekleştirildi.

itu_gunu_2019 (6)

Üniversitemizin tarihini, bugününü ve geleceğini paylaşmanın göstergesi olduğu inancıyla; “Evimizde Yeniden Birlikte” başlığıyla düzenlenen ve iki gün süren etkinliklerde 250 yıla yaklaşan köklü geçmişe sahip üniversitemizin farklı yaş ve tecrübelerde olan mezun ve mensupları bir araya gelerek anılarını tazeledi.

itu_gunu_2019 (5)

246. yıl İTÜ Günü etkinlikleri 4 Mayıs Cumartesi günü şehir kampüslerimizde Mimarlık, Makina ve Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Meslekte 40, 30 ve 20 yıl mezunlarımıza plaket takdim törenleri ile başladı.

İTÜ Günü, 5 Mayıs Pazar günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle devam etti. Törende, aramızdan ayrılan İTÜ’lülerin ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından “A’dan Z’ye İTÜ” video gösterimi yapıldı.

itu_gunu_2019 (2)

“Teknik Üniversite olarak, 246 yıldır Türkiye’nin geleceğini şekillendiriyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca törende yaptığı konuşmasında şunları paylaştı: “Teknik Üniversite olarak, 246 yıldır Türkiye’nin geleceğini şekillendiriyoruz. Ülkemizin gelişimindeki karar verici rolümüz mühendislik ve mimarlık eğitimi, temel bilimler, teknoloji geliştirme, bilginin genişlemesi, inovasyon ve sanat alanlarında ülkemizdeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. İTÜ’nün 2017-2021 stratejik planındaki temel hedeflerinin “değişimi ve gelişimi hedefleyen eğitim ve öğretim” ve “çıktı odaklı, disiplinler arası ve topluma fayda sağlayan araştırma” olduğunu aktaran Karaca bu alanda atılan adımların kısa sürede meyvesini verdiğini vurguladı. Karaca, İTÜ’nün ‘US News by Subject’ sıralamalarında ‘Mühendislik’ alanında dünyada 182., Türkiye’de 1., ‘QS by Subject’te ise ‘Mühendislik ve Teknoloji’ alanında dünyada 231., Türkiye’de ise 2. üniversite olduğunu söyledi.

itu_gunu_2019 (10)

“Dinamik yapımızla, tam 246 yıldır Türkiye’nin kalkınmasına liderlik ediyoruz.”

2018 yılının Üniversitemiz için hem ulusal hem de uluslararası arenada da başarılı bir yıl olduğunu vurgulayan Karaca İTÜ’lü akademisyenlerin ve İTÜ’nün kurum olarak aldığı ödülleri mezunlarımızla paylaştı. Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Değerli İTÜ’lüler, başarılarımızı sürekli kılmanın anahtarı bireysel ikbalimizin ötesinde, toplumsal geleceğimizi düşünmektir. Türkiye’de mühendislik ve teknoloji konularında akla gelen ilk üniversite olmamız, sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Dinamik yapımızla, tam 246 yıldır Türkiye’nin kalkınmasına liderlik ediyoruz. İTÜ, bugün verilen emeklerin Türkiye için faydaya dönüştüğü bir yerse, bunun en büyük kahramanları sizsiniz. Katılımınız için teşekkür ediyor; hepinizi selamlıyorum.”

itu_gunu_2019 (4)

“İTÜ markasına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Veli Tan Kirtiş ise konuşmasında, “Bugün bu salonda, ülkemizi yokluk zamanlarında imar eden mühendislerimiz ve mimarlarımız bulunuyor. Son 65 yıl içinde yurdun her köşesinde yapılan yolları, barajları, fabrikaları, altyapıları çok büyük ölçüde bu salonda bulunan veya bugün bir şekilde burada bulunamayan İTÜ’lü mühendisler ve mimarlar, yani sizler inşa ettiniz. Evet, siz değerli büyüklerimizin bu ülke için yaptıkları paha biçilmez, sizlerle ne kadar gurur duysak, sizlere ne kadar teşekkür etsek az.” ifadelerini kullandı.

itu_gunu_2019 (1)

Kirtiş konuşmasını şöyle tamamladı. “İTÜ Mezunlar Derneği olarak camiamızın 3 ana ögesi olan, mezunlar, öğrenciler ve üniversite arasında sinerji sağlayarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş Türkiye’ye yakışır İTÜ markasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Çünkü ancak ve ancak, daha iyi bir öğrenci kitlesi, olanakları, eğitimi seviyesi daha yüksek bir üniversite ve birbirine, üniversitesine sahip çıkan bir mezunlar topluluğu ile çok daha güçlü ve çağdaş İTÜ markasına sahip olabileceğimizi biliyoruz.”

itu_gunu_2019-2 (3)

İTÜ Gurur Plaketleri

246. İTÜ Günü kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, meslekte 50, 60 ve 65 yıl ve üstü mezunlarımıza özel hazırlanan plaketler Rektörümüz tarafından sunuldu. Meslekte 76, 74 ve 73 yılını dolduran İTÜ’lüler salonu dolduran davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Herkes bir kez daha İTÜ’lü olmanın gururunu yaşadı. Meslekte 50. yıl mezunlarımızdan rektörümüze takdim edilen arı yıllığı ise güzel bir sürpriz oldu. Merkezi Derslik önü açık alanda kurulan sahnede ise meslekte 10. yıl plaketleri İTÜ Mezunlar Derneği Başkanı tarafından takdim edildi.

itu_gunu_2019 (8)

Yeşim Kampüs İTÜ’de 246. yıl sevinci paylaşıldı

Türkiye’nin en yeşil kampüsü olan Ayazağa’da İTÜ Mezunlar Derneği ve İTÜ Kulüpleri Birliği tarafından organize edilen açık alan etkinlikleri görülmeye değerdi. 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi’nde düzenlenen geleneksel öğle yemeğinde mezunlarımız anılarını tazeledi.

itu_gunu_2019 (9)

Yeşil Kampüs turu, uçurtmalar, çocuklar için oyun ve atölyeler, dans gösterileri, müzik performansları, spor kulüplerinin gösterileri, yetişkinler için etkinlikler, bisiklet turları, yiyecek-içecek ikramını içeren açık alan etkinlikleri tüm gün boyunca sürdü. Mezunlarımız ve aileleri keyifli vakit geçirdi.

itu_gunu_2019 (3)

itu_gunu_2019 (7)