Kadına Şiddet Sorunsalını Odağına Alan İTÜ Dans Festivali
May 13, 2019

İTÜ Dans Kulübü tarafından düzenlenen 11. İTÜ Dans Festivali, kadına şiddetin toplumsal farkındalığı için “Broken White” temalı ana gösterisiyle İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleşti.

11_itu_dans_festivali_2019 (6)

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden dans kulüplerinin ve İstanbul Erkek Lisesi Tango Ekibi ile Kadıköy Anadolu Lisesi Dans Kulübü dansçılarının performans sergilediği İTÜ Dans Festivali’nde hafızalarda uzun süre yer edecek gösteriler sahnelendi.

11_itu_dans_festivali_2019 (8)

İTÜ Dans Festivali, 20 üniversiteden, 2 liseden ve çeşitli gösteri ekiplerinin yer aldığı 400’e yakın dansçının katılımıyla 8 Mayıs’ta Mustafa Kemal Amfimizde gerçekleşti. Festivale, Gazi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Fakülteleri, Boğaziçi Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi dans kulüplerinin gösteri ekipleri katıldı.

11_itu_dans_festivali_2019 (4)

İTÜ’lülerin Toplumsal Sorunlara Dans Farkındalığı

İTÜ Dans Festivali, bugün sadece ülkemizin değil toplumların en büyük sorunlarından biri olan "Kadına Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı” konusunda İTÜ Matematik Mühendisliği ve Ekonomi Çift Anadal Programı öğrencimiz Erdi Başaran’ın koreografisi olan “Broken White” adlı gösteriyle bu toplumsal soruna farkındalık yaratmayı amaçladı. İTÜ Dans Kulübü dansçıları tarafından çarpıcı bir şekilde sahnelenen gösteri izleyicilerin kalbine dokunmayı başardı. Üç bölüme ayrılan koreografilerinde, ilk olarak şiddeti ve yıkıcılığını, ikinci bölümde kadının gücünü sahneye koydular. Son bölümde ise tüm dansçılar sahneye çıkarak kadın ve erkeğin eşitliğini etkileyici bir biçimde seyirci ile bir arada yaptıkları şovla vurguladılar.

11_itu_dans_festivali_2019 (9)

Renkli Şovlarla Dansa Dair Ne Varsa Bu Festivalde

Temel amaçları tüm dans severleri dansla buluşturmak olan ve İTÜ öğrencilerine dans eğitimleri sağlayan İTÜ Dans Kulübümüzün düzenlediği festivalde, birçok dans kulübü renkli şovlarıyla seyircinin beğenisini kazandı. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte İTÜ Dans Kulübü “Broken White” gösterisinin yanı sıra, vals ve sosyal latin dans gösterilerini de sahneledi. Sportif Latinden hip-hopa, sosyal Latinden Arjantin tangoya, International Latinden modern dansa kadar birbirinden etkileyici otuz üç gösterinin yer aldığı festival, formasyon şovlarla sona erdi.

11_itu_dans_festivali_2019 (7)

11_itu_dans_festivali_2019 (3)