Rektörümüze Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’nden Fahri Doktora
May 15, 2019

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya “Fahri Doktora” unvanı verdi. Unvan kendisine, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi (AzMİU) Rektörü Prof. Dr. Gulchohra Mammadova tarafından takdim edildi.

mehmet_karaca_fahri_doktor_2019 (1)

Fahri doktor unvanı, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya üniversite bilim kurulunun kararında belirtildiği üzere, “Azerbaycan ve Türkiye’nin yüksek düzeyde koordinasyonuna göre eğitim ve bilimin gelişiminde dostluk ve iş birliği kurulmasından dolayı” verildi. Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’nden Fahri Doktor unvanı alanların arasında Ülkemizin 9. Cumhurbaşkanı, kıymetli mezunumuz merhum Süleyman Demirel de bulunuyor.

Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin üyesi Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’nde düzenlenen törende AzMİU Rektörü Prof. Dr. Gulchohra Mammadova konuştu. 7036 öğrenciye sahip üniversitenin rektörü Mammadova, Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın bilim ve eğitim alanında tanınmış bir eğitim organizatörü olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, İTÜ ile AzMİU arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi konusundaki hizmetlerini takdir etti. Mammadova, iki ülkenin önde gelen üniversitelerinin ve Türk misafirlerin buluşmasının önemine değinerek akademisyenlere İTÜ’yü örnek gösterdi.

mehmet_karaca_fahri_doktor_2019 (3)

“Dostluk ve iş birliğimizin sembolü”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise akademik iş birliğinin bilimsel kapsamının yanı sıra kardeş iki ülke olmanın sosyolojik önemine dikkat çekti. AzMİU Bilim Kurulu üyelerine teşekkür eden Karaca, fahri doktoranın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu, bu ödülün "bir millet, iki devlet" temelinde yaşayan halklarımız arasındaki dostluk ve iş birliğinin bir sembolü olacağını söyledi. İTÜ Arı Teknokent’in faaliyetlerinden bahsederek üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğinin olumlu sonuçlarına değinen Prof. Dr. Karaca, İTÜ Arı Teknokent deneyimlerini incelemeleri için rektörleri ve üniversite temsilcilerini Türkiye'ye davet etti.

mehmet_karaca_fahri_doktor_2019 (2)

Törende, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Murat Gül de İTÜ heyetinde yer aldı.

mehmet_karaca_fahri_doktor_2019 (4)