Haydarpaşa Lisesi, Bahçesini İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Tasarlıyor
May 17, 2019

İTÜ, doğaya ve insana saygılı yaklaşımı çerçevesinde üniversite kampüsü içindeki doğal hayatı korumak için başlattığı “Yeşil Kampüs” projesini liselere de taşıyor.

haydarpasa_lisesi_peyzaj (2)

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Haydarpaşa Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek “Haydarpaşa Lisesi, Bahçemizi Tasarlıyoruz” projesi kapsamında okul bahçesinin daha sürdürülebilir biçimde kullanılması için harekete geçti.

haydarpasa_lisesi_peyzaj (5)

Uzun vadeli olması planlanan çalışmanın ilk ayağında İTÜ Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşen Aytaç ve bölümün 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir grup Haydarpaşa Lisesi’nde “Peyzaj Mimarlığı” konusunda bir seminer verdi. Gün boyu süren çalışmaların sonunda gruplara ayrılan proje ekipleri, kendi sunumlarını gerçekleştirdi. Ardından lisenin maketi ve haritaları üzerinden Haydarpaşa Lisesi bahçesi için lisenin öğrencileri ile birlikte tasarım çalıştayı yapıldı. Lisenin öğrencileri, bahçe ile ilgili fikirlerini maketler ve planlar üzerinden okul yönetimine sundu.

haydarpasa_lisesi_peyzaj (1)

Bu sayede, Haydarpaşa Lisesi öğrencileri peyzaj mimarlığı disiplini hakkında bilgi edindi. Ayrıca kendi okullarına katkı sağlayacak bir projenin parçası olarak peyzaj mimarlığını sahada deneyimleme fırsatı buldular.

haydarpasa_lisesi_peyzaj (4)

haydarpasa_lisesi_peyzaj (3)