İTÜ’lü Tasarımcı Adayları İTÜ Fashion Show 2019’da
May 27, 2019

İTÜ - FIT (Fashion Institute of Technology) Moda Tasarımı Programının bu yılki mezunları, Rektörlüğümüzün katkılarıyla düzenlenen İTÜ Fashion Show’da tasarımlarını sergiledi.

itu_fashion_2019 (1)

İTÜ – Fashion Institute of Technology (FIT) Moda Tasarımı Programının 12. dönem mezunlarına ait tasarımlar, İTÜ Fashion Show 2019'da sahnedeydi.

itu_fashion_2019 (3)

Ülkemizin küreselleşen dünyada moda alanında rekabet edebilir konumunu sürdürmesi amacıyla kurulan İTÜ-FIT oluşumu meyvelerini veriyor. 2004 yılında İTÜ ve New York Devlet Üniversitesi’ne bağlı “Fashion Institute of Technology” iş birliği ile temelleri atılan programın mezunları, kreasyonlarıyla İTÜ Fashion Show 2019’da yarıştı.

itu_fashion_2019 (9)

Moda dünyasının her yıl büyük bir merakla beklediği İTÜ Fashion Show 2019, bu yıl 26 Mayıs’ta Banu Noyan koreografisiyle The Ritz Carlton İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğin sunuculuğunu ise Mesut Yar üstlendi.

İTÜ-FIT mezunları, 2019 İlkbahar-Yaz Kreasyonu için yaptıkları özgün çalışmalarla yarıştı. İTÜ Fashion Show 2019'un en başarılı tasarımları ise sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jürinin kararıyla seçildi.

itu_fashion_2019 (8)

Birbirinden ilginç ve göz alıcı kreasyonların ilgi topladığı gecede İTÜ-FIT Moda Tasarım Bölümü (UOLP) mezunu Mirel Okumuş birinci seçildi. Yarışmanın ikincisi Selda Palacı olurken, üçüncü sırayı Melis Kaya aldı. Koton Özel Ödülü’nü ise Derev Clara Kösedağ aldı.

itu_fashion_2019 (7)

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp ve Suny-Moda Tasarımı Program Koordinatörü öğretim üyemiz Prof. Dr. Cevza Candan, bu önemli gecede ana sponsorlarımız İstanbul Hazır Giyim’e, Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’ne (İHKİB) ve organizasyona katkıda bulunan diğer kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketlerini sundu.

itu_fashion_2019 (6)

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER

İTÜ Fashion Show'un seçici jürisinde; İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jale Tuncel, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, The Ritz Carlton, İstanbul Operasyon Direktörü Gülderen Budak, Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Koton Koleksiyon ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Keskin, Moda Tasarımcısı Yıldırım Mayruk, Hayat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Sabancı, Best-Seller Marka Müdürü Akgül Şahin Mican, Kiğılı Marka Direktörü İlkay Keleş, Bursalı Tekstil, Marka Direktörü Güler Uğurlu Altınel, İsko İnovasyon Değer Yöneticisi Oğul Kıvanç Arseven, Lectra Türkiye Pazarlama Müdürü Harika Nihan Gündem, Marka Danışmanı/ Moda Direktörü Melis Ağazat, InStyle Dergisi Moda Editörü Bahar Kader, WELLA Eğitim Müdürü Nida Sarı ve İsmail Babuz Saç Tasarım Alp Tüşe yer aldı.

itu_fashion_2019 (2)

itu_fashion_2019 (4)