Mimarlık Fakültemizin Yarışma Başarıları
May 31, 2019

USNEWS and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), RUR, ARWU, NTU ve URAP Laboratuvarı'nın sıralama listelerinde hep üst sıralarda yer alan Mimarlık Fakültemiz bu başarısını ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında da sergiliyor.

İşte Mimarlık Fakültemizin Başarıları

DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması Birincilik Ödülü
Pamukkale'de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi kapsamında düzenlenen "DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması" sonuçlandı. Mimarlık Fakültesi öğretim üye ve yardımcılarından Nizam Sönmez, Furkan Balcı ve iki mezunumuzdan oluşan ekip Pamukkale yarışmasında birincilik elde etti.

DEGİAD (Denizli Genç İş İnsanları Derneği)’nin Pamukkale Mahallesi ve spesifik olarak Atatürk Caddesi'nin cadde ve sokaklarındaki mekânsal niteliğin geliştirilmesi ve yenilenmesine yönelik düzenlediği mimari tasarım yarışmasında toplam 51 proje yarıştı.

“11. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri” Analiz ve Planlama Kategorisinde 2. Teşvik Ödülü

Proje adı: İstanbul Çatalca İlçesi Ormanlı Köyü Ekolojik Tasarım Rehberi

Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya (İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

Prof. Dr. Azime Tezer (İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü)

Doç. Dr. H. Serdar Kaya (İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü)

Dr. Meliz Akyol Alay (İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

Araş. Gör. S. Elif Serdar (İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü)

“İzmir Elektrik Fabrikası Ne olmak İster” konulu Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışmasında

Berrin Karadağ, Emre Aydın, Halil Durmuş ve Nasibe Nur Dündar, İkincilik Ödülü

Ege Alp Esassolak ve İrem Sezer’den oluşan ekip Eşdeğer Mansiyon

Ceren Su Çelik, Ece Kalaycıoğlu ve Kıvılcım Göksu Toprak ekip Teşvik Ödülü

Erk Korkmaz Solmaz ve Kaan Berk Saraç’tan oluşan ekip ise yine Teşvik Ödülü

“Kuwait Foundation for the Advancement of Science (KFAS) Yarışması” Final Projesi

Mezunumuz ve yarı-zamanlı öğretim elemanımız Melike Altınışık ve öğretim üyelerimiz Nurbin Paker Kahvecioğlu ile Hüseyin Kahvecioğlu tarafından hazırlanan proje, Kuwait Foundation of Advancement of Science binası ve yakın çevresinin tasarımı için açılan iki aşamalı uluslararası mimari proje yarışmasında finale kaldı.