İTÜ Madencilik Eğitim Galerisi Açıldı
Haz 13, 2019

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) öncülüğünde İTÜ Vakfı ve Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfının katkıları ile Ayazağa Kampüsünde konumlandırılan İTÜ Madencilik Eğitim Galerisi, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak, İTÜ Maden Fakültesinden akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 230 metre uzunluğa sahip bir tünele kurulmuş olan galeri biçim ve içeriği iç içe geçirme becerisiyle katılımcılarda büyük ilgi uyandırdı.

itu_madencilik_ egitim_galerisi (1)

İTÜ Madencilik Eğitim Galerisi açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, bu galerinin eğitim açısından önemli olduğunu belirtti. Karaca, “İTÜ Madencilik Eğitim Galerisi iyi bir çalışma oldu. Bir tünelin içinde yer alması da oldukça yerinde. Emeği geçenlere teşekkür ederim. En sonunda bu hayalimizi gerçekleştirdik ve mükemmel bir tesis yapıldı. Hak ettiği ilgiyi görmesini diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Eğitim açısından onur verici bir yerdeyiz.” dedi.

itu_madencilik_ egitim_galerisi (2)

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal ise açılışta gerçekleştirdiği konuşmada çok mutlu olduğunu belirtirken, mekâna tam 14 yıl emek verildiğini dile getirdi ve sözlerini şöyle tamamladı; ”Galerinin tamamlanması için benim hesaplarıma göre 2,5 milyon liraya ihtiyaç var. Bu kaynağı bir şekilde sağlayacağız. Galeriyi yardımlar alarak tamamlayacağız, burası madencilik için bir vaha olacak. Hayallerimiz arasında, Madencilik Eğitim Galerisi’ni ilkokul çağından başlayarak öğrencilerin ziyaretlerine açmak var. Çocuklarımıza madenlerin önemini ve onlar olmadan bir ülkenin kalkınamayacağını, sanayinin kurulamayacağını anlatmak istiyoruz. İnşallah bu hedefimize iki yıl içinde ulaşacağız.”

itu_madencilik_ egitim_galerisi (3)

İTÜ Madencilik Eğitim Galerisinin kurdele töreninin katılımcıları; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal ve Yönetim Kurulu, İTÜ Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve İTÜ Kültürel A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri idi.