İTÜ Denizcilik Fakültemizin Mezuniyet Sevinci
Tem 04, 2019

Denizcilik Fakültemizin 2018–2019 mezunları 2 Temmuz 2019’da Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

denizcilik_mezuniyet_2019 (5)

Türk deniz taşımacılığına donanımlı bireyler yetiştirilmesine yönelik Türkiye’nin ilk eğitim-öğretim kurumu olan İTÜ Denizcilik Fakültesi, 90 kişiden oluşan 27. dönem mezunlarının diploma sevincini yaşıyor. Üniversitemizin Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça’nın yanı sıra denizcilik sektörü temsilcileri, akademisyenlerimiz ve bu yılki mezunlarımızın aileleri katıldı. Tören, milli mücadele ve deniz şehitleri anısına Tuzla sahiline çelenk bırakma geleneğiyle başladı.

denizcilik_mezuniyet_2019 (6)

Dönem birincisi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden Gündeniz Demirtaş oldu. Öğrencimiz önceki yıllarda olduğu gibi yaş kütüğüne anı plaketi çaktı.

denizcilik_mezuniyet_2019 (4)

İTÜ Ortaköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müjdesi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, ”Gençler, okulumuzun en büyük özelliği liderler yetiştirmesidir. Sizler de yarının liderleri olacaksınız. Hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi. Karaca, yeni dönemde İTÜ‘ye ait bir Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin eğitime başlayacağını söylerken, okulun bir de denizcilik bölümü olacağının müjdesini verdi.

denizcilik_mezuniyet_2019 (1)

Mezunlarımızı Yeni Dünyalara Yelken Açmaya Uğurluyoruz

Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, mezunlarımıza şöyle seslendi, “Sizleri; hayattaki en hakiki dayanağın ilim ve fen oluşunu benimseyip kararlarınızı analitik düşünceyle almayı öğrendiğiniz bu ocaktan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, lider vasıflı, çevreye duyarlı, yüksek etik değerlere sahip denizciler olarak yeni dünyalara yelken açmak üzere uğurluyoruz. Allah selamet versin.”
Söğüt, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde yapılan çalışmaların mezunların başarılarıyla yeni bir ivme kazanacağından şüphesi olmadığını belirtti.

denizcilik_mezuniyet_2019 (7)

Diplomasını alan mezunlar denize atladı

Tören, Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin mezun ve aileleri selamlama yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşün ardından mezunlarımız bir denizcilik fakültesi geleneğini yerine getirerek topluca denize atladı.

denizcilik_mezuniyet_2019 (3)

denizcilik_mezuniyet_2019 (2)

Fotoğraf albümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi