Güneş Arabalarının 15. Yılı
Tem 08, 2019

İTÜ Güneş Arabası Ekibi (GAE), 100’ü aşkın mezunuyla 30 Haziran tarihinde Ayazağa Yerleşkemizde bir araya geldi.

gae-15-yil_bulusma (2)

Güneş Arabası Ekibini 2004 yılında kuran mezunlarımız, sonraki yıllarda bu oluşuma emek vermiş öğrencilerimizle buluşarak oluşumun 15. yılını kutladı. GAE hakkında bir sunumla başlayan etkinlik; projelerin anlatıldığı, mezunların sektördeki deneyimlerini aktardığı kariyer sohbetleri ile devam etti.

15 yılda 9 araba, 3 kıtada 22’den fazla ödül

2004 yılında kurulan ekip, geçtiğimiz 15 yılda güneş enerjisiyle çalışan 9 adet elektrikli araba üreterek 3 kıtada 22’den fazla ödül aldı.

İTÜ GAE geçmişten gelen deneyimini geleceğe aktarmak için 13 farklı branştan 38 mühendis adayı, 100’ü aşkın mezun ve İTÜ’nün deneyimli akademisyenleriyle çalışarak Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkı sağlıyor ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ediyor.

gae-15-yil_bulusma (3)

Mezunlarla kurulan güçlü ilişki

İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin yürüttüğü çalışmalarda 15 yılda 200’e yakın öğrenci görev aldı. İTÜ mezunu eski ekip üyeleri, yeni üyeler ile iletişimlerini halen sürdürürken mezun-öğrenci ilişkisi ekseninde örnek bir proje kültürü oluşmasını sağlıyor.

Bu kültürün bir devamı olarak gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde, sunum ve bilgi alışverişi sonrası ekip üyeleri, mezunlarla birlikte İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde bulunan atölyeyi ziyaret etti. İTÜ’lüler, teknik incelemelerin ardından 15. yıl pastasını kesti.

gae-15-yil_bulusma (1)

İTÜ Güneş Arabası Ekibi Hakkında

İTÜ Güneş Arabası Ekibi 2004 yılında kuruldu. Bugüne dek 9 farklı araç üreten ekip, bu araçlar ile ikisi uluslararası olmak üzere tam 22 ödül kazanarak Türkiye üniversiteleri arasında en fazla ödül alan öğrenci ekibi oldu. Ülkemizi, uluslararası yarışmalarda temsil etmelerinin yanı sıra, endüstride aktif karşılaşılan konu ve problemleri ele alarak onlara çözüm üretme girişimleriyle üniversite-sanayi iş birliğinde önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu oluşum sayesinde İTÜ’lüler henüz iş hayatına girmeden, kendi alanında ürün veren üretken bireyler haline geliyor.

gae-15-yil_bulusma (4)

Günümüzde ivmesi artan elektrikli araçlar konusunda üniversite tarafından destek sağlanan öğrencilerin odaklandığı alanlar şu şekilde sayılabilir: otonom sürüş, batarya yönetim sistemi, motor ve sürücü teknolojileri, enerji dönüşümü, yapısal analiz.