4.00 Ortalama ile İTÜ Birincisi
Tem 09, 2019

Bu yıl, Üniversitemizi 4.00 üzerinden 4.00 not ortalamasıyla bitirerek birinci olan Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunumuz Ida Gjergji, Türkiye-Arnavutluk Eğitim Programı’nı bitiren ilk öğrencilerimizden biri oldu.

Gjergji yaptığı konuşmada, ortalama 70 Arnavutluk öğrencisi için İTÜ’de eğitim görmeyi mümkün kılan Arnavutluk Hükümeti’ne ve tüm burs sağlayıcılara, dört yıldır kendilerine verdikleri muazzam destek için minnettar olduğunu belirtti.

ida_gjergji_2019 (2)

“İTÜ’deki ilk anım…”

İTÜ’de okumanın adanmışlık ve emek gerektiren bir süreç oluğunu söyleyen Gjergji, “İTÜ’de dört yıl geçirdik. Şimdi geriye baktığımızda her şey çok hızlı geçmiş gibi görünüyor. Burayı ziyaret ettiğim o ilk anı hatırlıyorum. Tam kütüphanenin önündeydim. İlk izlenimim, İTÜ’nün tam bir çalışma alanı olduğuydu. O sırada, gelecek yıllarda burada okuma tutkumu bir kez daha fark ettim.”

“Okul birincisi olmak gibi bir hedefim yoktu.”

Derslerinin zor olduğunu ancak daima düzenli çalıştığını aktaran Gjergji, hiçbir zaman okul birincisi olmayı hedeflemediğini belirtti. Mezunumuz, birinciliğe giden süreci ise şu sözlerle anlattı: ”İTÜ’de okuduğum 4 yılı tüm derslerime yoğun bir şekilde odaklanarak geçirdim. Hiç bir zaman 4.0 ortalama yapmayı amaçlamamıştım. Başlangıçta İTÜ’deki performansımdan kuşku duysam da sonrasında Üniversiteme olan tutkum ve bağlılığım sayesinde başaracağımdan şüphe duymamam gerektiğini fark ettim.”

İTÜ bana paha biçilemez bir eğitim sağladı

İstanbul’da ve İTÜ’de olmanın kendisi için mükemmel bir kazanım olduğunu söyleyen Gjergji, “Yaşama ait temel prensiplerimden bir tanesi, her ne yapıyorsam elimden gelenin en iyisini yapmak için kendimi çalıştığım konuya yüzde yüz adamaktır. Bugün burada her mezun; bir amacın, hayalin gerçekleşmesi için zorluklara göğüs germesi gerektiğini biliyor. Kısa sürede hazırlanmak zorunda olduğumuz bunca sınav ya da hazırladığımız ödevler gibi... Bugüne kadar her şeyin üstesinden gelmek için çaba gösterdik. Bu emek iyi bir eğitim almamızı sağladı. Yaşam bir mücadeledir. Sevgili mezunlar, bizler bugün, mezuniyetimizle beraber, bu mücadeleden galip çıktık. İTÜ bize paha biçilemez bir eğitim sağladı ve onu zenginleştirmek artık bize kaldı. Kişisel gelişim; bireysel ve mesleki alanlarla eş zamanlı devam eden bir süreçtir. Kararlı bir şekilde, öğrenmeyi asla elden bırakmadan kendimize daima yatırım yaparak hayallerimize ve hedeflerimize kolayca ulaşacağız. Karşılaştığımız her zorluğun bize değer katacağını biliyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdi. Bundan sonraki hedefinin akademik kariyer yapmak olduğunu belirten öğrencimiz, sektörde birkaç yıl çalıştıktan sonra lisansüstü eğitimine İTÜ’de devam edeceğini açıkladı.

ida_gjergji_2019 (1)

Attığım her adımda örnek alabileceğim ablalarım vardı

Okul hayatı boyunca ailesinin desteğini her zaman yanında hissettiğin değinen mezunumuz, “Çok yüksek ahlaki değerleri ve prensipleri olan bir ailede yetiştim. Ablalarımın birer örnek olmaları benim için paha biçilmezdi, çünkü hayatımdaki her adımda önümde giden bir rol model vardı. Kendileri, bu önemli günümde de buradalar. Dört yıldır bana sundukları muazzam destek için hepsine minnettarım.”

İTÜ’ye özel teşekkür

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin kendileri için kusursuz bir sistem uyguladığını aktaran Gjergji, “İTÜ’de üniversite eğitimi almak harikaydı. Bunun için Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya ve tüm yönetime teşekkür ediyorum. Buradaki eğitimim esnasında harika akademisyenlerden dersler alma imkanım oldu. Özellikle olgunlaşmamda ve daha iyi performans gösterme gayretime katkıda bulunan Endüstri Mühendisliği Bölümü hocalarım başta olmak üzere hepsine teşekkürü borç biliyorum. Bir diğer teşekkür ise bana mükemmel bir akademisyen örneği teşkil eden mezuniyet tez danışmanım Prof. Dr. Seda Yanık’a. Ayrıca, bana verdikleri emekten ötürü tez eş danışmanım Dr. Kutay Tinç’e minnet duyuyorum. Bölümde, benimle bu deneyimleri paylaşan harika öğrenci arkadaşlarım var. Bölümümüzün getirmiş olduğu zorlukları sırt sırta karşılamak benim için çok önemliydi.” dedi.

Haber, Fotoğraflar ve Video: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi