Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Serhat Şeker’e “Onursal Profesör” Unvanı
Tem 10, 2019

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serhat Şeker’e Kharkiv, National University of Radio Electronics (NURE) tarafından “Onursal Profesör” unvanı verildi. Kendisine diploması, 3 Temmuz günü senato toplantısında NURE Üniversitesi Rektörü Dr. Valerii Semenets tarafından takdim edildi. Gerçekleşen törende, bu unvanın Şeker’in iki üniversite arasındaki iş birliğine sunduğu akademik katkılar için verildiği belirtildi.

prof-dr-serhat-seker (2)

NURE Senato Toplantısı’nda konuşan Prof. Dr. Şeker, Kharkiv Milli Radyo-Elektronik Üniversitesi çalışanlarına ve akademik kadrosuna, kendisine duydukları güvenden dolayı teşekkür etti. Farklı ülkelerden üniversiteler arasındaki ortaklıkların önemine dikkat çeken Şeker, İTÜ ile Kharkiv Milli Radyo Elektronik Üniversitesi arasındaki bağın güçlenerek devam edeceğini söyledi.

prof-dr-serhat-seker (1)

Türkiye-Ukrayna Üniversiteleri İş Birliği Ofisi Hakkında

Kharkiv Ulusal Radyo Elektronik Üniversitesi ile bilimsel ve teknik çalışmaların yürütüleceği iş birliği ofisi İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Binası’nda açıldı. Burada hayata geçirilmesi planlanan ortak çalışmalar ise: Uluslararası Teknik Stajyer Öğrenci Değişimi Birliği (IAESTE) ve Erasmus gibi programlar ile lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, öğretim üyeleri ve araştırmacılara yönelik değişim programları, ortak araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi, bilimsel malzeme ve bilgi alışverişi, bilimsel gelişmelerin tanıtımı konusunda bir merkezin oluşturulmasını ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik eden organizasyonların düzenlenmesi olarak sayılabilir.

prof-dr-serhat-seker (3)