15 Temmuz Sonrası Devlet ve Sivil Toplum: Sorunlar ve Çözümler İTÜ’de Konuşuldu
Tem 11, 2019

Rektörlüğümüz tarafından organize edilen İstanbul Şehir Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Ardıç’ın konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Sonrası Devlet ve Sivil Toplum: Sorunlar ve Çözümler” başlıklı seminer düzenlendi.

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurullah Ardıç konuşmasında 15 Temmuz Sonrası Devlet ve Sivil Toplum kuruluşları arasındaki ilişkiler üzerine genel bir değerlendirme yaptı.

15_temmuz_opanel_2019 (1)

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından halkın genelinin toplumsal bir travma yaşadığını aktaran Prof. Dr. Nurullah Ardıç, toplumsal ilişkilerde bireylerin çeşitli gruplar ve cemaatler arasındaki ilişkilerin daha açık ve şeffaf bir zeminde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Nurullah Ardıç, siyasi-toplumsal zemini dönüştürme başlığında yaptığı konuşmada, Türkiye’deki cemaat yapılarının ve benzer grupların birer Sivil Toplum Kuruluşu olmasına engel olan yasaklamaların kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Tüm gruplar şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir hale getirilmelidir diyen Ardıç, aksi halde hem kişilik ve kimlik bozuklukları hem de istismara açık bir dini alan çıkacağını vurguladı. Ardıç, çözümler başlığında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu konuda üsteleneceği rolün önemli olduğunu vurguladı.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Salonunda gerçekleştirilen seminere, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, rektör danışmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

15_temmuz_opanel_2019 (2)

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, Prof. Dr. Nurullah Ardıç’a teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi