İTÜ Bisiklet Yarışı Heyecanı
Tem 29, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bisiklet Kulübü tarafından Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği ile birlikte düzenlenen “İTÜ Yol Bisikleti-Kriteryum Yarışları” gerçekleşti. Yarışçılar, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsünde kıyasıya pedallayarak birincilik için mücadele etti. Bu yıl, ilk kez gerçekleşen yarışın ödül töreninde zeytin ağacı dikildi.

itu_bisiklet_yarisi-2019 (1)

İTÜ Yol Bisikleti-Kriteryum Yarışları, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlendi. Üniversiteler arasında bisiklet sporculuğunu yaygınlaştırmak, bisikletçileri kampüs ortamında buluşturmak ve bisiklet konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Bisiklet yarışında, 17-18 Gençler, 19-35 Elitler, 35-39 Master, 40-49 Master ve 50 ve üstü kategorilerde bisikletçiler, birincilik için ter döktü.

itu_bisiklet_yarisi-2019 (3)

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap yarışa katılan sporculara teşekkürlerini sunarken İTÜ Bisiklet Kulübü ve Kulüpler Birliğinin çabalarına dikkat çekerken duygularını, “Türkiye’nin en yeşil kampüsü İTÜ, yorucu ve bir o kadar da keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu kampüs, bisikletler ve bisikletçilerle daha güzel. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın da desteği ve vizyonuyla İTÜ ülkemizin bisiklet kültürüne katkı sağlıyor.” sözleriyle aktardı. İTÜ’nün dünya sıralamasında, bisiklet yaygınlığı açısından ilk 100 üniversite arasında olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kındap, önümüzdeki yıllarda tekrarlanacağını belirttiği organizasyona tüm kampüsün dahil edileceğinin mesajını da verdi.

itu_bisiklet_yarisi-2019 (8)

2.6 KİLOMETRELİK PARKURDA EN AZ 10 TUR EN FAZLA 15 TUR ATILDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkililerince sabahın erken saatlerinde sporcuların kayıt ve çip dağıtım işlemleri başladı. Ardından İTÜ Merkezi Derslik Binasında yarışın teknik toplantısı İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap, Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ali Rıza Emre ve teknik hakemlerin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılara parkur ve yarış hakkında verilen teknik bilgi sonrası yarış başladı. 40.2 km’lik zorlu yarış oldukça heyecanlı geçti. Her bir kategoride ilk 3’e giren sporculara protokol tarafından madalyaları ve ödülleri takdim edildi.

itu_bisiklet_yarisi-2019 (6)

DERECEYE GİREN SPORCULAR VE TAKIMLAR