İTÜ’lüler Facebook İçin Geliştiriyor
Ağu 07, 2019

İTÜ Matematik Mühendisliği öğrencilerimiz Nemat Jahangirov, Hakan Turğay, Aytaç İmişçi’nin aralarında bulunduğu “Manually” takımı Facebook Developer Circle (DevC) İstanbul’un düzenlediği 2019 DevC Community Challenge için gerçekleştirilen Build Days birincisi oldu.

build_day_2019_web (2)

Dünyadaki tüm yazılım geliştirmecilere açık olan küresel Facebook yarışmasının İstanbul ayağını, Üniversitemizin takımı kazandı. 10 Temmuz - 20 Eylül arasında React360, Spark AR and HTML5 Games teknolojilerini kullanarak projeler geliştirip küresel yarışmaya katılacak takımlar arasına giren İTÜ’lü ekip, çalışmasında Spark AR teknolojisini kullandı.

build_day_2019_web (1)

Artırılmış gerçeklik ile sosyal fayda sağlıyor

Yarışma kurallarında da geçen; oyun ve eğlence, verimlilik ve kullanışlılık ile sosyal fayda olmak üzere 3 kategoride çalışmaların yapıldığı Build Days, 27-28 Temmuz’da gerçekleşti. Küresel yarışma öncesi bölgesel elemelere hazırlık için gerçekleştirilen yerel etkinliğin ilk günü yeni teknolojiler konusunda eğitimlerle geçti. Öğrenciler, ikinci gün, bu teknolojileri kullanarak global yarışma kuralları kapsamında proje geliştirdiler. İTÜ ekibi, günlük yaşamda kullanılan eşyaların kullanma kılavuzlarını artırılmış gerçekliğe aktararak sosyal fayda sağlama üzerine çalıştı.

build_day_2019_web (3)

Jüri sunumlarının ardından birinci olan “Manually” ekibi, “Don’t Worry, Use Manually” sloganıyla gerçekleştirdikleri projelerini 20 Eylül'e kadar geliştirip küresel yarışmada verilecek büyük ödül için önce bölgesel sonra küresel yarışacak.