İTÜ IMIAD “Yaşam” Temalı Atölye için Stuttgart’ta
Ağu 09, 2019

İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı-IMIAD ve program ortağı üniversiteler, Hochshule für Technik Stuttgart Üniversitesi’nde (Almanya) “bugün ve yakın gelecekte yaşam” temasıyla bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

imiad_haber_2019 (2)

Her yıl, İTÜ IMIAD ve program ortağı tüm üniversitelerinden akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen atölye, bu yıl Hochshule für Technik Stuttgart Üniversitesi ev sahipliğinde Almanya’da yapıldı. 12 gün süren atölyede, IMIAD öğrencileri Stuttgart’ta bulunan Institut für Auslandsbeziehungen- IFA Galerisi IMIAD Sergisi için çeşitli tasarımlar yaptı.

“Yaşam” temalı tasarımlar sergiye dönüştü

Etkinlik boyunca, sergi tasarımı ve uygulaması üzerine çalışan IMIAD Partner Üniversiteleri öğretim üyeleri yürütücülüğünde, yaklaşık 10’ar kişilik 6 farklı öğrenci grubu, “bugün ve yakın gelecekte yaşam” temasına odaklandı. Değişen, dönüşen toplumsal yapıda konut tasarımı ve yaşam alanlarına yeni yaklaşımların sorgulandığı atölyelerde, yaşam teması, ‘Fairy Wishes’, ‘Global-Local’, ‘Manifesto (of Living)’, ‘Public-Private’, ‘Basic Needs’, ‘Extreme Living’ başlıkları altında işlere dönüştürüldü. Sergi, 8 Eylül’e kadar Institut für Auslandsbeziehungen’da (Stuttgart-Almanya) ziyaretçilerini bekliyor.

imiad_haber_2019 (1)

Davetli konuşmacılarla gerçekleşen çalıştay ve teknik geziler

Stuttgart çalıştayı programında, sergi için yapılan tasarımların yanı sıra ana temayı destekleyen konuşmacılar ve teknik geziler de yer aldı. Davetli konuşmacılar arasında performans mimarlığı konusunda çalışan Alex Schweder ve sergi tasarımları üzerine uzmanlaşan BARarchitekten Berlin ofisinden kurucu Anje Buchholz da yer aldı. Teknik geziler çerçevesinde Bauhaus ikonu Weissenhof yerleşimi, yarışma ile elde edilen sergi mekânı: Stuttgart City Library, Killesberg yerleşim bölgesi ve Almanya’da bir yerleşim ve işletim modeli haline gelen BUGA bölgesi ziyaret edildi.

imiad_haber_2019 (3)

İTÜ İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı hakkında

2001 yılında kurulan İTÜ İç Mimarlık Bölümü lisans eğitim ve öğretimindeki gelişimine paralel olarak bir Avrupa Birliği projesi kapsamında geliştirilen İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı-IMIAD ortaklığına katılarak yüksek lisans düzeyinde eğitim-öğretim vermeye başlamıştır. IMIAD program ortaklığı; Hochschule fürTechnik/Stuttgart-Almanya, Scuola Universiteria Professionale Della Svizzera/Lugano-İsviçre, The Centre for Environmental Planning and Technology University-CEPT, Ahmedabad-Hindistan ve İstanbul Teknik Üniversitesi/İstanbul-Türkiye arasında imzalanan sözleşme uyarınca taraf ülkelerin İç Mimarlık Bölümlerince ortaklaşa yürütülmektedir.