• Atıktan Ev, Solar Decathlon Afrika Yolcusu
    Ağu 22, 2019
    İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan ekip Team Bosphorus, Eylül ayında gerçekleşecek Solar Decathlon Afrika Yarışması’nda ilk kez Türkiye’yi temsil edecek. Ekip, sıfır enerji ve sıfır atık konseptli, 2 oda 1 salondan oluşan 90 metrekarelik “ReYard Evi” Projesinin inşasına, 21 Ağustos’ta Fas’ın Ben Guerir şehrinde bulunan Green Energy Park’ta başladı.

• Kanto Gakuin Üniversitesi Heyeti İTÜ’de
    Ağu 22, 2019
    1999 yılında gerçekleşen Marmara depremleri sırasında Japonya’dan gelen gözlemci heyetinde yer alan Kanto Gakuin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hirofumi Kiku’nun başkanlığındaki üniversite temsilcileri, iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla 20 Ağustos’ta üniversitemizi ziyaret etti.