Kanto Gakuin Üniversitesi Heyeti İTÜ’de
Ağu 22, 2019

1999 yılında gerçekleşen Marmara depremleri sırasında Japonya’dan gelen gözlemci heyetinde yer alan Kanto Gakuin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hirofumi Kiku’nun başkanlığındaki üniversite temsilcileri, iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla 20 Ağustos’ta üniversitemizi ziyaret etti.

kanto_gakuin_universitesi_ziyaret (1)

Ziyaret sırasında İTÜ İnşaat Fakültesi, Kanto Gakuin Üniversitesi misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ikuo Towhata’nın “Summarizing geotechnical activities after 2011-Tohoku earthquake of Japan” (2011’de gerçekleşen Japonya’daki Tohoku Depremi’ndeki jeoteknik aktivitelerin özetlenmesi) konulu konferansına ev sahipliği yaptı.

kanto_gakuin_universitesi_ziyaret (2)

Heyetle önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilebilecek potansiyel iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Gakuin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hirofumi Kiku, akademik çalışmalar ve bilimsel araştırmalar konularında iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla İTÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cafer Özkul, İTÜ İnşaat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zaide Duran ve İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Güler ile bir araya geldi.

kanto_gakuin_universitesi_ziyaret (3)

Deprem ve tsunami gibi doğal afetler hakkında konferans

Kanto Gakuin Üniversitesi tanıtım filmi gösteriminin ardından Japon heyetinde yer alan Prof. Dr. Ikuo Towhata, 2011 yılında 9.1 büyüklüğünde gerçekleşen Tohoku Depremi sonrasında meydana gelen tsunaminin geoteknik çalışmaları hakkında bir konuşma yaptı. 7. Uluslararası Geoteknik Deprem Mühendisliği Konferansı’nda sunduğu bildiriyi İTÜ’lülerle paylaşan Prof. Dr. Towhata, deprem ve tsunamilerden sonra zeminlerle ilgili afet yönetimi deneyimlerini aktardı. Depremleri önceden tahmin etmenin imkânsız olduğunu belirten Towhata, çalışmalarında depremlerin yaşam ve endüstriyel çalışma alanlarında yıkıcılığını azaltmada mühendisliğin önemli rol oynadığını vurguladı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi