İTÜ Ortaköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin İlk Dersi Rektörden
Eyl 10, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ MTAL öğrencileri için bir açılış dersi yaptı.

mtal_ilkders_2019 (3)

İTÜ Ortaköy MTAL’nin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni, okulların ilk günü gerçekleşti. Okulda ilk dersi ise İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca verdi. Öğrencilere kapılarını bu yıl ilk kez açan İTÜ Ortaköy MTAL’nin açılış töreni İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Sürprizlerimiz olacak hazırlıklı olun

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, katılımcılara İTÜ’nün eğitim ve araştırma olanakları ile İTÜ Ortaköy MTAL’nin öğrencilere sunacağı olanaklardan bahsetti. Karaca, “Okulun eğitmen kadrosu, yabancı dil olanakları, ders içeriklerinin yeterliliği, sınav sistemlerine ve müfredata uygun olarak derslerin en verimli şekilde aktarılması bizim için çok önemli kriterler.” dedi.

mtal_ilkders_2019 (4)

Sizler İTÜ’nün ilklerindensiniz

Karaca öğrencilere şöyle seslendi, “Sizler artık İTÜ’lüsünüz. İTÜ’nün ilklerinden bir tanesisiniz.” Kendisi, özgüvenin çok önemli olduğunu ifade ederken, öğrencilere çok önemli bir okulun ismini sırtlarında taşıyacaklarını belirtti. Ayrıca, İTÜ’nün MTAL öğrencilerine birçok imkân sunacağını aktardı. Öğrencileri sürprizlere açık bir eğitim-öğretim döneminin beklediğini kaydederken, onlara sanat ve sporla ilgilenmelerini tavsiye etti.

Prof. Dr. Mehmet Karaca velilere seslendi; “Türkiye’nin çeşitli illerinden öğrencilerimiz var. Onlar artık bize emanet, İTÜ olarak öğrencilerimizi biz himaye edeceğiz. Üniversitemiz ile çok iç içe hareket edecekler. Bazı dersler, İTÜ’lü akademisyenler tarafından verilecek. Öğrencilerimize burs olanakları sağlayacağız. Biliyoruz ki alanlarınızda fark yaratacaksınız. Okulumuz, İstanbul’un hatta belki dünyanın en güzel yerlerinden birinde bulunuyor. Bu da sizler için ayrı bir motivasyon kaynağı olacak.”

Karaca, eğitime, hayata ve kendi öğrencilik öyküsüne yer verdiği açılış dersinin ardından öğrencilerden ve velilerden gelen soruları yanıtladı.

mtal_ilkders_2019 (2)

“Kontenjanlarımız doldu.”

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ise konuşmasında şunları aktardı; “Bakanlığımızca belirlenen eğitimde 2023 vizyonu kapsamında geleceğin meslekleri konusunda iş birlikleri geliştirme, model mesleki eğitim kuruluşları oluşturma hedefleri konulmuştur. Bu hedefler doğrultusunda çıktığımız yolda İTÜ ile Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalayarak İTÜ Ortaköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kurduk. Şu an gerçekleştireceğimiz öncü proje, Bakanlığımızca ortaöğretim seviyesinde, bir üniversite ile iş birliği içerisinde yeni bir eğitim modeli olarak uygulanacaktır. Okulun açılışı ile ilgili ilk duyuruların yapıldığı andan itibaren gelen olumlu tepkilerden ne kadar doğru yolda olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Öğrencilerimiz; Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Denizcilik alanında açtığımız kontenjanları %100 doldurdu.”

mtal_ilkders_2019 (5)

“Burs ve nitelikli bir yabancı dil eğitimi sizi bekliyor.”

Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, “Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde yeni bir dönemin de başlangıcını oluşturan lisemizde İngilizce hazırlık sınıfı olacak. Dersler, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu koordinasyonunda verilecek. Üniversitemizin artırılmış sanal gerçeklik ile mesleki İngilizce öğretiminde çok önemli deneyimi olduğunu biliyoruz. Bu deneyimden ve gelişmiş laboratuvarlardan yararlanmak, öğrenci ve öğretmenlerimizin İTÜ Teknokent ile iş birlikleri geliştirmeleri sağlamak okulumuzda verilecek eğitimi daha da güçlü hale getirecektir. Okul bittikten sonra mezunlarımızın Üniversitemiz ilgili bölümlerini kazanmaları durumunda yükseköğrenimleri boyunca İTÜ tarafından kendilerine burs desteği sağlanacağını da sizlerle paylaşmak isterim.” dedi.

mtal_ilkders_2019 (1)

Törende İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin ve Dr. Ömer Tontuş da birer konuşma yaptı. Açılış; İTÜ Ortaköy MTAL Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros’un moderatörlüğünü üstlendiği panel ile son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi