246. Akademik Yılımızın İlk Dersi Prof. Dr. William Shea’dan
Eyl 17, 2019

Üniversitemiz 2019 –2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapıldı.

2019_akademik_acilis (2)

Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni, 16 Eylül 2019 Pazartesi günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akademik yıl açılış törenine Bilim Tarihi ve Felsefesi alanında önemli çalışmalara imza atmış olan Prof. Dr. William R. Shea davetli konuşmacı olarak katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, rektör yardımcılarımız, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimizin yer aldığı tören, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından seslendirilen konserle başladı.

2019_akademik_acilis (1)

“246 senelik köklü eğitim geleneğimizi bu yılda sürdüreceğiz.”

Konserin ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca konuklara, “Bugün sizlerle Ülkemizin en köklü okullarından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 246. akademik yılının açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Başlangıçlar, bizler için daima yeniliklerin habercisidir.” diyerek seslendi. Karaca sözlerine şöyle sürdürdü. “İstanbul Teknik Üniversitesi, eğitimin dört duvar arasında değil geniş kampüslerde, ortak araştırma ve çalışma alanlarında yapılması gerektiğini savunan köklü bir üniversite olma geleneğini bu yıl da devam ettirecek. Bunun yanı sıra, amacımız öğrencilerimize yalnızca ders programında yazanları değil bir hayat biçimini de öğretmek.."

2019_akademik_acilis (4)

Karaca sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizler; ülkemizin her dönemindeki modernleşme atılımlarında önemli rol oynamış, dünyanın önde gelen kurumlarına bilim insanları yetiştirmiş, yapısından siyasi liderler çıkarmış bir Üniversitenin mirasını her yıl daha ileri taşımakla yükümlüyüz. Üstümüze düşen ise geçmişteki başarılarımızdan ilham alarak, akla ve bilimselliğe sıkı sıkıya bağlı, hayata değer katan bilgiler üretmek. Hatta bununla da yetinmeyip bu bilgileri, hayat pratiğiyle iç içe geçirerek hedeflediğimiz 3. Nesil üniversite olma yolundaki adımlarımızı sıklaştırmak."

2019_akademik_acilis (5)

Rektörümüz Karaca konuşmasının ardından üniversitemize dereceyle yerleşen öğrencilere ve temel bilimler alanında TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne değer görülen öğretim üyemiz Prof. Dr. Ahmet Gül’e plaketlerini takdim etti.

2019_akademik_acilis (3)

Törende, yakın zamanda kaybettiğimiz iki değerli öğrencimiz, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüzden Halit Ayar ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümümüzden Berker Kaplan da anıldı.

2019_akademik_acilis (6)

“Gelecek Mühendislerin Ellerinde”

Üniversitemizin 2019-2020 Akademik Yılı açılış dersini Prof. Dr. William R. Shea verdi. Profesör, “Sevgili öğrenciler, bugün bu harika üniversiteye kabul edildiğiniz için çok şanslısınız. Tüm insanlık tarihi boyunca aslında gelmiş geçmiş en iyi günleri yaşıyoruz. Birçok felaketin ve salgın hastalığın atlatıldığı günümüzde, bilgisayarlar aracılığıyla neredeyse tüm insanlığın bilgileri parmaklarımızın ucunda. Fikirlerimizi geniş çaplı internet ağları aracılığıyla arkadaşlarımızla anlık olarak paylaşabiliyoruz. Daha önce hiç bu kadar bağlantıda olmamıştık. Değerli mühendislik öğrencileri gelecek sizlerin ellerinde ve sizlerin vatanıdır.” diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. William R. Shea “Daha İyi Bir Dünya İçin Teknoloji” başlıklı sunumunda teknolojinin her alanda yararları, bilgisayarların gücü, robotlar, sanal dünya ve mühendislerin teknolojiye olan etkisi gibi konuların yanı sıra teknoloji bağımlılığı, bilgisayarların kendi aralarında iletişimi ile sosyal olgularda gerçekleşen değişim konularında bilgiler verdi.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofis