Kariyer Basamakları İTÜ Sektör Zirvesinden Geçiyor
Eki 07, 2019

İTÜ Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Sektör Zirvesi, 02-23 Ekim tarihlerinde 8 farklı sektörün çalışmalarını İTÜ’lülerle buluşturuyor. Finans ve yatırım odaklı sektör temsilcilerinin ağırlandığı ilk oturumuyla Sektör Zirvesi, 2 Eylül günü Ayazağa Kampüsümüzde açılışını yaptı.

sektor_zirvesi_2019 (3)

Bu yıl ilk kez farklı bir konseptle öğrencilerin kariyerlerine yön vermek için düzenlenen İTÜ Sektör Zirvesi, ilk konusu finans ve yatırımın ardından bilişim ve teknoloji, enerji, inşaat ve mimarlık, tekstil ve moda tasarımı, savunma ve uçak-uzay, otomotiv ile kimya-ilaç ve medikal gibi farklı sektörleri bir araya getirecek.

sektor_zirvesi_2019 (1)

İnteraktif panellerle bilgi ve fikir alışverişi

İTÜ Sektör Zirvesinde sektörlerin önde gelen şirketlerinin üst düzey temsilcileri aracılığıyla bilgi alışverişinin yapılacağını belirten İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Hatice Camgöz Akdağ açılış konuşmasında etkinliğin hedeflerine şu sözlerinde yer verdi: “Türkiye’nin mühendislik tarihinde önemli bir yere sahip olan İTÜ’nün bu önemli zirvede birçok önemli katılımcıyla sağlanacak olan fikir ve bilgi alışverişi, simülasyonlar, interaktif ve karşılıklı olarak gelişecek olan soru-cevap panelleriyle akıllarda hiçbir soru bırakmaya yer vermeyecek şekilde, akademisyenlerin de katılımlarıyla, boşlukları kapatmaya yönelik bir birleşim olmayı hedeflemektedir.”

sektor_zirvesi_2019 (5)

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen finans ve yatırım konferansında, “Finans ve Yatırım Endüstrisinde Big Data”, “Anadolu Sigorta İK Sunumu”, “Kripto Paralar & Libra” ve “Merkez Bankacılığı 4.0” oturumlarına öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi.

sektor_zirvesi_2019 (2)

9, 16 ve 23 Ekim’de “Yeteneğe Dokun”

“Yeteneğe Dokun” söylemiyle her yıl çıtayı daha da yükseğe çıkaran etkinliklerle İTÜ’lü öğrencilerin özellikle staj ve kariyer olanakları konularında detaylı bilgiler sağlanıyor. İTÜ’nün 246. Akademik Yılı başlarında Sektör Zirvesi sayesinde öğrencilerimiz akademik eğitimleri doğrultusunda kendi yeteneklerini keşfedebiliyor. Firmaların da insan kaynağına ulaşmasında istihdam kolaylığı şeklinde olanak sağlıyor. Çeşitli sektörlerle öğrencilerin buluşacağı Sektör Zirvesi’nde 9 Ekim’de bilişim ve teknoloji, 16 Ekim’de enerji, inşaat ve mimarlık, 23 Ekim’de tekstil ve moda tasarımı, savunma ve uçak-uzay, otomotiv ile kimya-ilaç ve medikal sektörleri oturumları gerçekleşecek.

sektor_zirvesi_2019 (4)

Detaylı bilgi ve katılım formu için tıklayınız. http://itusektorzirvesi.itu.edu.tr

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi