Gelecek Vaat Eden Öğrenciler Sektörünün Öncüsü CEO ile Bir Gün Geçiriyor
Eki 09, 2019

Uluslararası üst düzey yönetici araştırma, değerlendirme ve liderlik gelişimi alanının liderlerinden Odgers Berndtson, global olarak gerçekleştirdiği Bir Gün CEO programı ile üçüncü ve dördüncü sınıf lisans öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerini ülkemizin önde gelen CEO’ları ile bir araya getiriyor. Program, üçüncü döneminde İTÜ’lü öğrencileri bekliyor.

Üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Odgers Berndtson şimdiye kadar birçok ülkede hayata geçmiş ve halen 13 ülkede devam eden “CEO for a Day”, Türkçe adıyla “Bir Gün CEO”, programının Türkiye lansmanını Ekim 2017'de gerçekleştirmişti. Büyük başarıyla iki yılını tamamlayan Bir Gün CEO programı, ilk döneminde Odgers Berndtson Cube Awards kapsamında özel jüri ödülüne layık görüldü. 2019 – 2020 döneminde ise program, Türkiye'de 3. kez hayat bulacak.

bir_gun_ceo-web

Öğrenciler aynı zamanda, programdaki birçok, uluslararası paydaşlarla birlikte yürütülen atölye çalışması ve seminere katılımcı kurum üst düzey yöneticileri ile beraber katılarak farklı nesillerle birlikte bugünün kritik meselelerine yönelik çözümler üzerinde çalışma deneyimi ediniyorlar. Bir Gün CEO programı 2019 -2020 döneminde 22 finalist seçecek.

İTÜ Öğrencilerinin Başarısı

Üniversite ve sivil toplum kurumlarının aday göstermesi ile başlayan programda, gelişim odaklı tasarlanmış, Odgers Berndtson üst düzey yönetici değerlendirme süreçlerinde, 2000'in üzerinde öğrenci arasından öne çıkan İTÜ öğrencilerinden Muhammed Aziz Ulak 2017 – 2018 Dönemi; Erdem Sirel, Avni Güven, Tugay Alyıldız, Doruk Gezici ve Yiğit Şabanoğlu 2018 - 2019 Dönemi finalistleri arasında yer aldılar.

Öğrencilerimizden program aracılığıyla;

· Muhammed Aziz Ulak, Siemens Türkiye CEO'su Hüseyin Geliş ile,

· Erdem Sirel, Enerjisa Enerji CEO'su Ziya Erdem ile,

· Avni Güven, HSBC CEO'su Selim Kervancı ile,

· Tugay Alyıldız, Maersk CEO'su Sedef Ayhan ile,

· Doruk Gezici, İnci Holding CEO'su Neşe Gök ile,

· Yiğit Şabanoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ecmel Ayral ile özel tasarlanmış bir iş gününe katıldı.

Bir Gün CEO hakkında

Programın başlangıcından bugüne danışma kurulunda; Odgers Berndtson Global'i temsilen Sayın Baroness Virginia Bottomley ile birlikte yer alan Sayın Güler Sabancı ve Sayın Hüsnü Özyeğin'in değerli katkıları ve yaşanan "nesiller arası diyaloglar" cesaret verici. Dünyada sadece Odgers Berndtson uluslararası yönetici araştırma uzmanlarının deneyimleri ışığında yürütülen Bir Gün CEO programı, edindikleri akademik eğitimi gerçek dünyada uygularken, kariyerlerine adım atacakları deneyim ve becerileri kazanma fırsatını da yakalayacak genç liderleri, Türkiye'nin önde gelen CEO'ları ile bir araya getirmeye 2019 / 2020 döneminde de devam ediyor. Yeni dönem programı bu sene de adayların üniversite yönetimleri, öğretim üyeleri, mezun dernekleri, öğrencilerle birebir temasta olan sivil toplum kuruluşları tarafından aday gösterilmesi ile başlayacak.

Öğrencilerin ve CEO'ların yaşadığı deneyimler hakkında detaylı bilgi http://birgunceo.com/ web sitesinde ve sosyal medya kanallarında yer almaktadır.