Öğrencilerimiz Yurt Dışında Kariyer Fırsatlarını Uni-Day’de Yakaladı
Kas 26, 2018

Üniversitemiz IEEE Öğrenci Kolu bünyesinde EESTEC İstanbul Yerel Komitesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uni-Day Yurt Dışı Fırsatları Fuarı, 20 Kasım’da Maçka Mustafa Kemal Amfisi ile 21 Kasım’da Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerin öne çıkan üniversitelerinde eğitim almayı, başka kültürlerden beslenmeyi, hatta yurt dışında kariyer fırsatlarını değerlendirmeyi kim istemez ki! Öğrencilere bu konularda çeşitli fırsatlar sunan Uni-Day Yurt Dışı Fırsatları Fuarı, bu yıl da büyük ilgiyle karşılandı. Başta ABD’de hem çalışıp hem seyahat etmeyi sağlayan Work and Travel olmak üzere öğrencilerin yurt dışında yararlanabileceği yabancı dil eğitimleri, alabilecekleri vize türleri ve yasal hakları konularında önemli bilgiler paylaşıldı.

Uni-Day-2018 (2)

Üniversiteliler için yurt dışında kariyer olanakları yakın

Her yıl düzenlenen Uni-Day, öğrenciler ve yurt dışında kariyer olanakları sağlayan firmalar ile aracı kuruluşlar arasında bir köprü olarak biliniyor. Etkinliği düzenleyen EESTEC LC Istanbul Komitesi’nin Başkan Yardımcısı olan Endüstri Mühendisliği öğrencimiz Buğra Turhan, fuara gösterilen ilginin sürmesinden memnun olduğunu belirtti. Yurt dışı eğitim ve kariyer fırsatların İTÜ’lüler için hiç de uzak olmadığını söyleyen Turhan, yurt dışında eğitim alma veya çalışmanın, yabancı dil pratiğiyle sınırlı olmadığına ve farklı kültürlerle beslenmenin de öğrencilere yeni bir vizyon kazandırdığına dikkat çekti.
Fuarda düzenlenen konferansta deneyimlerini katılımcılarla paylaşan ve aynı zamanda mezunumuz olan YouTuber ve Influencer Cansu Akın ise öncelikle, mezun olduğu okula dönmenin güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Ardından, yurt dışında edindiği deneyimleri İTÜ öğrencileriyle paylaştı.
Etkinliğe, Explore Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı, Endless Abroad Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı, Ozman Yurt Dışı Eğitim, Oxford House College firma yöneticileri de konuşmacı olarak katıldı. Fuaye alanında stant açan firmalar, hizmetlerini üniversitelilere tanıttı.

Uni-Day-2018 (1)

EESTEC LC neler yapıyor?

Etkinliğin organizasyonunu yapan EESTEC LC Istanbul (Avrupa Elektrik Mühendisliği Öğrencileri Birliği İstanbul Yerel Komitesi) Avrupa’daki mühendislik öğrencilerini güçlü bir ağ içerisinde birbirlerine bağlarken potansiyellerini; mesleki, akademik ve sosyal yaşamlarında tam olarak kullanabilmelerini sağlıyor. Üniversitelilerin kişisel gelişimlerini destekleyen bu uluslararası öğrenci topluluğu, ikisi uluslararası olmak üzere her yıl altı kez büyük çaplı etkinlikler düzenliyor.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi