Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özge Cordan’ın TÜBİTAK Projesi Sultanbeyli Belediyesi’nde Tanıtıldı
May 02, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özge Cordan’ın yürütücülüğünü üstlendiği, ”Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Uyumu İçin Modern Yaşam ve Kültürel Koşullara Uygun İç Mekana Yönelik Konut Tasarlama İlkelerinin Belirlenmesi ve Tasarım Önerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK Projesi tanıtım toplantısı Sultanbeyli Belediyesi’nde yapıldı.

ozge_cordan_2019 (1)

İTÜ İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özge Cordan’ın 15 Aralık 2018 tarihinde başlayan ve 15 Mart 2020 tarihinde sonlandırılması planlanan, “Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Uyumu İçin Modern Yaşam ve Kültürel Koşullara Uygun İç Mekana Yönelik Konut Tasarlama İlkelerinin Belirlenmesi ve Tasarım Önerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK Projesi’nin tanıtım toplantısı 30 Nisan 2019 tarihinde Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkıları ve iştirakiyle başarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sultanbeyli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Şefi Mehmet Aktaş’ın yanı sıra Sultanbeyli Belediyesi’nden yetkililer, proje ekibi, Sivil Toplum Kuruluşları, Suriyeli aileler, akademisyenler, yerel katılımcılar, iç mimar ve mimarlar katıldı.

Doç. Dr. Özge Cordan ve proje bursiyeri Talia Özcan Aktan tarafından proje hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Katılımcıların projeye gösterdiği yoğun ilgi ile yaratılan sinerji ve diyalog ortamı, karşılıklı bilgi paylaşımı ve fikir alışverişinin en üst düzeyde yapılmasını sağlamış ve proje ekibini ve tüm katılımcıları birlikte neler yapılabileceği ve gelecek perspektifinde yeni projeler için fırsatlar ve olanaklar bağlamında motive etmiştir.

ozge_cordan_2019 (2)

Proje ekibinde yer alan isimler: Doç. Dr. Özge Cordan (Proje Yürütücüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Şebnem Ertaş (Araştırmacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Elif Sönmez (Altınbaş Üniversitesi), Dr. Çiğdem Kudiaki (Çiğdem Kudiaki Bireysel ve Kurumsal Danışmanlık) ve Talia Özcan Aktan (Bursiyer, İstanbul Teknik Üniversitesi).