İTÜ’de Veri Bilimine Analitik Yolculuk
May 03, 2019

Yapay zeka, büyük veri, makine öğrenmesi, nesnelerin interneti (IoT) gibi konularda yazılım ve analitik çalışmaları üzerine yoğunlaşan İTÜ Veri Bilimi Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen “Veri Bilimi Zirvesi” 24-25 Nisan’da İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde ilk defa gerçekleşti.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (3)

Kulübün kurulduktan sonra yaptığı en kapsamlı etkinlik olan ve bu yıl ilki düzenlenen etkinlik, üniversite ve lise öğrencilerinin yanı sıra veri bilimi sektör temsilcileri ve meraklıları tarafından da ilgiyle takip edildi.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (1)

Veri teknolojilerinin ve analitik çalışmalarının farkında olan ve ülkemizde bu konudaki bilinci arttırmayı hedefleyen Veri Bilimi Zirvesi, iki gün boyunca İTÜ’de düzenlenen 13 farklı oturumda 16 konuşmacıyı ağırladı.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (2)

Dijital dünyada verilerin kritik önemi

Veri biliminin dijital dünyadaki disiplinler arası çalışmalarında öne çıkan alanlarının konuşulduğu ilk günde, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca “Dijital Dünyada Kariyer Denklemi” konusunda doğadan gelen veri akışında kritik noktalara ve veri büyüklüğüne değindi. Veri biliminin kısa tarihçesiyle “Dünyanın En İlgi Çekici Mesleği: Veri Bilimciliği” panelinin açılışını yapan Teknoloji İletişimcisi Akademisyen Dr. Sertaç Doğanay ile Denizbank Bireysel CRM Uzman Yardımcısı Data Scientist Emirhan Oruç ve Denizbank Kredi Analitik & Modelleme Uzman Yardımcısı Data Scientist Gökşen Gültekin sohbet havasında etkileşimli ve dinamik bir oturum gerçekleştirdi. Sonraki oturumlarda Enqura’dan Ceo & Cofounder Metin Karabiber “Yapay Zeka ve Veri Bilimi”, Kariyer.net Yeni Teknoloji ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı Aşkın Karakaş “Yapay Zekada Keşfedilecek Yeni Yollar”, Bilge Adam’dan Çözüm Mimarı & Veri Bilimci Mustafa Acungil “Yapay Zekada Yarın Artık Bugündür”, Turna.com CEO’su Kadir Kırmızı “Seyahat Alanında Veri Bilimi Uygulamaları” ve Accelera’dan Managing Partner Tolga Durdu “Data Science Lifecycle - Veri Bilimi Projeleri Hangi Aşamalardan Oluşuyor, Başarılı Sonuçları Garantilemenin Yolu Ne?” konularıyla yapay zeka konuşuldu.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (6)

Veri odaklı analitik çalışmalar zirvedeydi

Analitik çalışmaların odağında geçen İTÜ Veri Bilimi Zirvesi’nin ikinci gününde de önemli konuklar yer aldı. P&G şirketinden Turkey&Caucasus Global Shared Services & IT Executive Merve Çakır Aksoy ile Turkey Business & Customer Analytics & Insights Group Manager Filiz Güler Çınar “P&G'de Tüketici Odaklı Veri Bilimi Uygulamaları”nı amaç model ve veri doğrultusunda anlattılar. Intertech DWH & Yapay Zeka Projeleri Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Büyükkaya “Bankacılıkta Veri Analitiği Çözümleri”, SAS Profesyonel Hizmetler ve Danışmanlık Ülke Müdürü Berk Orakçı “Veriden Değer Yaratmak”, Yemek Sepeti Business Intelligence Manager Ferhat İşyapan “Lokmalarınızı Sayıyoruz!”, Microsoft CTO Onur Koç “Yapay Zeka Hayatımızı ve Endüstrileri Nasıl Değiştiriyor?” ve BSH Global Uygulama Hizmetleri Direktörü Ali Ercan ile Veri Bilimi Alan Yöneticisi Seçkin Karabağ “BSH'ın Analitik Yolculuğu” başlıklı sunumlarıyla faydalı bilgiler paylaştı.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (5)

Dil işleme algoritmalarının, yapay zekanın ve verilerin konuşulduğu İTÜ Veri Bilimi Zirvesi her oturumun ardından gerçekleşen soru cevap kısımları ile birlikte sona erdi.

veri_bilimleri_zirvesi_2019 (4)