İTÜ Geomatik Mühendisliği Öğrencileri Zirvesi: GEOSUM 2019
May 09, 2019

İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İTÜ Geometrik Mühendisliği Öğrencileri Zirvesi: GEOSUM 2019 bölümden mezun olan Türkiye'de fark yaratan akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getirdi.

geosum-2019 (1)

İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü (JFK) Danışmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü Başkanı Hakan Çavuş ve etkinlik koordinatörü Ömercan Güngör zirvenin açılış konuşmasını yaptı.

geosum-2019 (3)

Doç. Dr. Burcu Özsoy “Geomatik Mühendisi Antarktika’da”

Zirvenin ilk davetli konuşmacısı İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Özsoy oldu. 1998 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Özsoy, Türkiye’nin Antarktika’ya yaptığı 3 seferin de liderliğini üstlendi. Özsoy zirvede Antarktika yolculuğunun sefer hikâyelerini paylaştı.

Doç. Dr. Burcu Özsoy, Antarktika kıtasında Türkiye’nin bilimsel çalışmalarını yapabileceği bir üssün olması için TAE 1, TAE 2 ve TAE 3 seferlerini yaptıklarını, üçüncü seferde 3 modüllü geçici üssü kurduklarını aktardı.

geosum-2019 (4)

4. Antarktik seferi için öğrencilere davet “Proje başvurusunda bulunun.”

Öğrencilere, meslekle ilgili mümkün olduğu kadar global düşünmeyi, uluslararası standartlarda iş birliklerine açık olmayı öneren Özsoy, ”Harita mühendisi arazi insanıdır. Dayanıklıdır, güçlüdür. Hedeflerinizi ve istekleriniz çalışmak istediğiniz konudan asla ikinci plana itmeyin. Araştırın, okuyun, çalışın ve asla ben bunu başaramam demeyin. Bizim mesleğimizde strateji ve planlama çok önemli. Sizlerin de her şeyi layıkıyla yapabileceğiniz standartlara gelebileceğinize eminim. Sizleri 2020 Şubat ayında yapılması planlanan 4. Antarktika sefer çağrısına proje başvurusunda bulunmaya davet ediyorum. Özellikle bu sene lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci proje yarışması açmayı düşünüyoruz. Dereceye giren projelerin Antarktika’ya gitmesi ya da projeyi sunan ekipten bir araştırmacının gitmesi gibi bir çalışma başlatılacak. TÜBİTAK üzerinden duyurusu yapılacak. Çalışmalarınızı ve başvurularınızı bekliyoruz.” diye konuştu.

Sektör temsilcilerinden öğrencilere tavsiyeler

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün müdürü olan ilk harita mühendisi ve üst üste iki kez seçilen ilk müdür olan Prof. Dr. Haluk Özener, Kandilli ’ye giden yolda kazandığı tüm tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

geosum-2019 (2)

Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim görmüş olan, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Eğitim Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Taylan Öcalan, “Değişen Mesleki Profil ve Uzmanlaşma Bağlamında Meslek İçi Eğitimlerin Önemi” başlığı üzerinden “Bir Mesleğin Dönüşümü” temasını işledi. Taylan Öcalan tüm mesleki ve yönetimsel bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Etkinlik kapsamında, NetCAD Yazılım Geliştirme Yöneticisi Onur Palabıyık, çalışma yaşamı boyunca teknolojinin çalışma alanlarına yansımalarını ve üretim süreçlerinde kazandığı tüm tecrübelerini “Geomatik Mühendisi’nin Yeri” konu başlığı ile öğrencilerle paylaştı.

Boni Global İş Geliştirme Sorumlusu Onur Eroğlu ve Boni Global Operasyon Sorumlusu Burak Mert “Indoor Mapping and Navigation” ana başlığı ile mesleki tecrübesini ve dönüşüm hakkındaki birikimini öğrencilere aktardı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi