Oyun Geliştiriciler İTÜ’de Buluştu
May 20, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü tarafından düzenlenen Oyun Geliştirme Günleri heyecanlı geçti. Etkinliğe katılanların, video oyunu yapmak için sadece 48 saati vardı.

oyun_gelistirme_gunleri (4)

İTÜ, öğrencilerini gün geçtikçe büyüyen oyun sektörüne hazırlama motivasyonuyla kapılarını oyun geliştiricilere açtı. Çeşitli eğitimler, seminerler ve farklı uzmanlıklardan kişilerin bir araya gelerek oyun tasarladıkları etkileşimli atölyeler olan game jam’lere yer verilen etkinlik 15-19 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Oyun Geliştirme Günleri; Oyun Geliştirme Konferansı ve Jamination’19 adındaki game jam olmak üzere iki bölüme ayrıldı.

oyun_gelistirme_gunleri (3)

Oyun Girişimcileri, İTÜ Arı Teknoket’e Bekleniyor!

Konferansın açılış konuşmasında, İTÜ Arı Teknokent CEO’su Doç. Dr. Deniz Tunçalp,
“Oyun sektörü gün geçtikçe büyüyor. Ticaret Bakanlığı’nca açıklanan verilere göre 2016’da 500 milyon dolar olan ihracat rakamımız, 2018’de 1 milyar 50 milyon dolara ulaştı. Bu veriler, Türk oyun geliştiricilerinin global alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini gösteriyor. Biz de İTÜ ARI Teknokent olarak, daha çok oyun girişimcisine ve firmasına kuluçka merkezlerimizde ve bünyemizde yer vererek desteğimizi artırıyoruz. Oyun girişimcileri, acaba bizi alırlar mı, teknoloji geliştirenler arasında dezavantajlı olur muyuz diye düşünmeden İTÜ Çekirdek ve İTÜ Magnet’e başvursunlar. Eğer oyun girişimcilerinden gelen başvuru sayısında istediğimiz artışı yakalayabilirsek, 2019’da İTÜ Çekirdek bünyesinde oyuna özel bir kuluçka programı açmayı da düşünüyoruz. Sektörle ilişkili tüm uzmanları, paydaş dernekleri ve büyük oyun firmalarını bu oluşuma katılmak için İTÜ ARI Teknokent’e davet ediyoruz.” dedi.

oyun_gelistirme_gunleri (2)

Konferansta Oyun Sektörü Değerlendirildi

Günde üçer adet seminer veya panelin yapıldığı Oyun Geliştirme Konferansı, 15-17 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Türk oyun sektörünün farklı alanlarından katılımın gerçekleştiği konferansta, oyun sektöründeki kariyer fırsatları, bu alanın akademi ile ilişkisi, pazarlama stratejileri ve geliştirici yayıncı ilişkileri konuşuldu.

oyun_gelistirme_gunleri (1)

Oyun Geliştiriciler 48 Saat Boyunca Ter Döktü

Jamination’19 Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, game jam hakkında ipuçları veren bir seminer ile başladı. Ardından katılımcılar, 48 saat içinde en iyi oyunu geliştirmek için yarıştılar. Etkinliğin finali ise geliştirilen oyunların sunumuyla yapıldı.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi