Beton Kanolar İTÜ’de Yarıştı
May 21, 2019

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’üncü yılında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

beton_kano_yarismasi_2019 (6)

İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendisliğe Hazırlık Kulübü, bu yıl Beton Kano Yarışması’nın 4.sü’nü gerçekleştirdi. Fibrobeton ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, ülkemizin farklı üniversitelerinden toplam 8 beton kano takımı yarıştı.

beton_kano_yarismasi_2019 (1)

İTÜ Yeşil Kampüs projesi kapsamında yapılan rekreasyon çalışmalarının ardından yeni bir görünüme kavuşan İTÜ Gölet'i yılın ilk öğrenci etkinliğine kapılarını açtı.

beton_kano_yarismasi_2019 (4)

Beton Kano Yarışması, takımların sunumları, tasarım raporlarının ve ürün sergisinin incelenme süreciyle başladı. Kazanan kano; hem dayanıklılık testleri hem de 2’li ve 4’lü sürat yarışlarında rotayı en erken tamamlama kıstaslarına göre seçildi. Yarışmanın birincisi Düzce Üniversitesi’nden “Aganta Burina Burinata” takımı olurken, Balıkesir Üniversitesi’nden “BAÜN Beton Kano” takımı ikincilik derecesi aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden “The Lords of Canoe” takımı ise yarışmayı üçüncülükle tamamladı.

beton_kano_yarismasi_2019 (5)

Beton Kano Yarışması’nın ardından gerçekleşen etkinlikler, konserler ve ödüllü oyunlarla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı üniversitemizde oldukça renkli bir şekilde kutlandı.

beton_kano_yarismasi_2019 (2)

beton_kano_yarismasi_2019 (3)