İTÜ ve East China Jiaotong Üniversitesi İş Birliği
Haz 12, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve East China Jiaotong Üniversitesi (ECJTU) arasında iş birliği anlaşması (MoU) imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve EJCTU Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Wan Ming arasında imzalanan anlaşma özellikle raylı sistemler konularında muhtemel iş birliklerini içeriyor.

İTÜ ve EJCTU arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde eğitim ve Ar-Ge konularında post-doktora ve doktora dahil olmak üzere her seviyede öğrenci ve öğretim üyesi değişimi mümkün olacak. Söz konusu değişim programları, Çin ve Türkiye yetkili kurumlarının karşılıklı denklik kurallarına uygun olarak yürütülecek.

itu_cinheyeti_ protokol_1

Rektörlük Senato Odasında gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cafer Özkul, Elektrik ve Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Gökaşan ile İnşaat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ercan Yüksel ve Prof. Dr. Ali Osman Atahan katıldı.

itu_cinheyeti_ protokol_3

Çin heyetinde ise EJCTU Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Wan Ming, Lisans Üstü Eğitim Dekanı Prof. Yang Hui, Yabancı Diller Okulu Müdürü Prof. Tang Bin, Mekatronik ve Otomotiv Mühendisliği Dekanı Prof. Xiao Qian ve Uluslararası İlişkiler Müdür Yardımcısı Zhao Xiaojing yer aldı. Heyete, Çin Demiryolları Grubu Türkiye Temsilcisi Li Guangmo da eşlik etti.

itu_cinheyeti_ protokol_2

Heyet ayrıca, demiryolları raylarının dayanıklılık testlerinin yapıldığı İnşaat Fakültesi Laboratuvarları ile Raylı Sistemler ve Sinyalizasyon Laboratuvarını ziyaret etti.

East China Jiaotong Üniversitesi

Nanchang şehrinde bulunan East China Jiatong Üniversitesi, raylı sistemler, mekanik, mekatronik, otomasyon, titreşim karakterizasyonu ve simülasyonu, sinyalizasyonu konularında uzmanlaşmış bir kurum olarak öne çıkıyor.  Üniversite, her yıl 23.500 öğrenciye eğitim veriyor.