Maden Fakültesi Öğrencilerimizin Projeleri YER 2019 Sergisinde
Haz 13, 2019

Maden Fakültemizdeki öğrencilerin akademik yıl içinde ortaya çıkardığı projeler, Yerbilimlerinde Öğrenci Bitirme Tasarım ve Projeleri Sempozyumu Sergisi (YER 2019) kapsamında, Ayazağa Yerleşkemizde sergilendi.

Sergide, öğrencilerimizin bitirme projeleri pek çok akademisyen ve sektör temsilcisinin değerlendirmesine sunuldu. Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonu ve fuayesinde gerçekleşen serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak, Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
YER 2019_sempozyum (1)

Sempozyumun uluslararası boyutta yapılması planlanıyor

YER 2019’un açılışına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca sözlerine,  Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Arş. Gör. Serkan Üner’in vefatından duyduğu derin üzüntü dile getirerek başladı. Karaca, merhum akademisyenimizin salonda bulunan ailesine başsağlığı diledi. Kendisi, sergilenen projelerin içerik zenginliğine dikkat çekerek bu etkinliğin gelecekte uluslararası boyutta yapılması gerektiğini vurguladı. Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu ise sempozyumun 2004’ten beri düzenlendiğini hatırlattı ve bugüne dek sergilenen projelerin iki cilt halinde kitaplaştırıldığını, üçüncü cildin de sempozyum sonunda yayına hazırlanacağını belirtti. Sergi sayesinde sektör temsilcileriyle mezun adaylarının bir araya gelmesinin önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

YER 2019_sempozyum (2)

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, yıl içerisinde ulusal ve uluslararası alanda başarı elde etmiş genç araştırmacılara akademik başarı, Maden Fakültesi emekli öğretim üyelerine ise teşekkür plaketi takdim etti.

Madencilik sektöründeki gelişmeler ele alındı

Ülkemizin madencilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmacı olduğu ilk oturumda; Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, TÜMAD Madencilik A.Ş  Genel Müdürü Hasan Yücel, “Türkiye’de Altın Madenciliği”,  Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu “Mermer Madenciliği ve Türkiye” başlıklı konuşmalarını yaptı.

YER 2019_sempozyum (3)

Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Fahri Esenli’nin başkanlığını üstlendiği oturumda ise öğrencilerimiz tasarım bitirme projelerini sundu.

YER 2019_sempozyum (4)

24 öğrencimizin tasarladıkları posterler, 5 öğrencimizin ise yaptıkları sözlü sunumlarla katkıda bulunduğu YER 2019 etkinliği, öğrencilerimize katılım belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.