İTÜ Kimya Mühendisliği Tasarım Proje Yarışması Sonuçlandı
Haz 21, 2019

İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümünde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İTÜ Kimya Mühendisliği Tasarım Projesi Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Yarışmaya katılan 15 proje takımı; katma değeri yüksek kimyasalların üretim süreçleri, ürünlerin tasarlanması, ekonomik analizler, çevresel etkiler gibi farklı konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Son sınıf öğrencilerinden oluşan proje takımlarının performansı, farklı üniversitelerden ve özel sektörün içinden gelen proje danışmanları, akademisyenler, öğrenciler ve eski Nuh Çimento Genel Müdürü, üniversitemiz mezunlarından Mehmet Hayrettin Şener tarafından değerlendirildi.

proje_1_lik_odulu

Ödüller mezunlarımız tarafından verildi

Yarışmada 5000 TL değerindeki birincilik ödülünün sponsorluğunu Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği (TKSD) Başkanı Haluk Erceber (İTÜ-1975), 3000 TL değerindeki ikincilik ödülünün sponsorluğunu Adil Pelister (Beta Kimya A.Ş., İTÜ-1979) ve 2000 TL değerindeki üçüncülük ödülünün sponsorluğunu Numan Atay (Green Chemicals A.Ş., İTÜ-1979) ve Aslı İrem Atay (Green Chemicals A.Ş., İTÜ-2005) üstlendi.

proje_2_lik_odulu

Türkiye kimya sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan projeler arasından birincilik ödülünü, «Multipurpose PAN Copolymer Production Plant Design» projesi ile Beyza Koşar, Derya Kara, Nazlı Büyükikiz, Osman Can Kesici, Özgür Bütüçı aldı. İkincilik ödülünü ise «Production Plant Design for Hydrophilic Fumed Silicates» projesi ile Cem Koşu, Ece Şen, Gamze Çelebi, Selin Gürkaş, Serra Eldem alırken «Production Plant Design for Polyethers » adlı projeyi üreten Aslıhan Taşer, Bengi Ceylan, Bilge Şahin, Nergishan İyisan, Selim Karaaslan’ın takımı üçüncülüğe layık görüldü.

proje_3_luk_odulu

Ödül töreninin sonunda TKSD Başkanı Haluk Erceber yaptığı konuşmada ülkemizin dünya kimya sektöründeki rolü, ithalata bağımlılığı azaltmak için izlenmesi gereken yol ve sanayi 4.0 devriminin getirdikleri gibi güncel konulardan bahsederek öğrencileri bilgilendirdi.