İTÜ’lü Akademisyenin Katkı Sağladığı Kitaba Uluslararası Ödül
Haz 25, 2019

İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sütçü ’nün de yazarları arasında olduğu “Buckling-restrained Braces and Applications” adlı kitap, Architectural Institute of Japan 2019 Kitap Eseri Ödülü’nü kazandı.

Architectual-institute-of-Japan-2019 (1)

Japonya’daki en prestijli ödüllerden biri

AIJ Kitap Eseri Ödülü, her yıl mimarlık ve yapı mühendisliği konularında yayınlanan teknik kitaplar arasından seçilen bir esere veriliyor. “Buckling-restrained Braces and Applications”ın 2019’da aday gösterilen 54 kitap arasından seçilmesinin yanı sıra Japonya’da İngilizce basılmış nadir teknik kitaplardan olması da önem taşıyor.

Kitap, yapıların deprem güvenliğini sağlamak için dünyada kullanımı giderek artan burkulması engellenmiş çaprazların hesap yöntemleri ve uygulama örnekleri konusunu detaylı şekilde açıklayan bir rehber niteliği taşıyor. Burkulması engellenmiş çaprazlar; binalar, köprüler ve enerji kulesi tipi yapıların imalatında deprem güvenliğini sağlamak veya mevcut yapının depreme karşı direncinin artırmak amacıyla kullanılıyor.

Architectual-institute-of-Japan-2019 (2)

Kitabın yazarları arasında; Prof. Toru Takeuchi - Japonya (Tokyo Institute of Technology), Prof. Akira Wada - Japonya (Tokyo Institute of Technology), Asst. Prof. Ryota Matsui - Japonya (Hokkaido University, Ben Sitler - Amerika Birleşik Devletleri (Tokyo Institute of Technology), Paochun Lin - Tayvan (Tokyo Institute of Technology), Asst. Prof. Fatih Sutcu - Türkiye (Istanbul Technical University), Prof. Hiroyasu Sakata - Japonya (Tokyo Institute of Technology), Qu Zhe - Çin Halk Cumhuriyeti (China Earthquake Administration) bulunuyor.