STEAM Liderleri Sertifikalarını Aldı
Haz 28, 2019

İTÜ ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (GVO) iş birliğiyle, 7 haftalık tematik atölyelerle gerçekleşen İTÜ STEAM Eğitimi Uzman Liderlik Programı yeni mezunlarını verdi. Katılımcılar, sertifikalarını 26 Haziran’da İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde aldı.

steam_sertifika_toreni-2019 (3)

İTÜ’lü akademisyenlerden oluşan İTÜ STEAM Araştırma ve Eğitim Komisyonunun hazırlayıp sunduğu programda; altın oran, otomatlar dünyası, robotlar dünyası, tren, doğa, ses ve hareket gibi atölyeler yapıldı. Eğitimler, Dr. Natuk Birkan ve Özel Beylerbeyi Okullarından 35 eğitmen ile birlikte gerçekleştirildi.

steam_sertifika_toreni-2019 (1)

“İTÜ GVO öğretmenlerinin katılımıyla artık bir STEAM ailesiyiz”

Törende konuşan İTÜ STEAM Komisyonu Başkanı Tayfun Kındap, “İTÜ GVO öğretmenlerinin katılımıyla artık bir STEAM ailesiyiz. Bizler de bu sayede kendimizi daha fazla geliştirme imkânı bulduk. Geleceğin dünyası için bütüncül eğitim anlayışı ile mühendislik, bilim ve teknolojinin sanat ve sosyal bilimler ile bütünleşmesini önemsiyoruz. Üniversitemizin çok disiplinli yapısı ve değerli eğitim kadromuz bize STEAM alanında kaliteli içerikler üretme imkânı vermektedir. Bu olanağı, en yakınımızdan başlayarak paylaşmayı, olumlu bir sosyal etki yaratmayı ümit ediyoruz.” dedi.

steam_sertifika_toreni-2019 (2)

Sertifika törenine okul yöneticileri, İTÜ GVO Beylerbeyi Okul Müdürü Aybars Şehirtay ve İTÜ GVO Dr. Natuk Birkan, Okul Müdürü Belgin Altun da katıldı. Altun programın kendileri için öneminden şu şekilde bahsetti: “Öğrencilerin bilgiyi tüm yönleri ile anlayabilmesi, yorumlayabilmesi ve hayata geçirebilmesi biz eğitimcilerin en çok üstünde durduğumuz konulardan biridir. Öğretmenlerimiz aldıkları STEAM Eğitimi ile bu konuda kendilerini geliştirme fırsatı yakalamış ve uygulamalarına başlamışlardır. İTÜ'nün zengin akademik kadrosunun ayrıcalığı ile bu eğitimi almak bizler için çok kıymetli idi.”

İTÜ STEAM Eğitimi Uzman Liderlik Programından yararlanan katılımcılara sertifikaları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun Kındap ve İTÜ GVO Okul Yöneticileri tarafından verildi.

Haber ve Fotoğraflar: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi