Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca’ya Cibuti'den Liyakat Nişanı
Eki 25, 2019

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Cibuti Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin yapılandırılmasına İTÜ’nün sağladığı katkı dolayısıyla Cibuti Cumhurbaşkanı tarafından “Liyakat Nişanı” ile ödüllendirildi. Liyakat Nişanı, 27 Haziran 1977 Cibuti’nin bağımsızlık gününü ifade eden bir devlet ödülü olarak biliniyor.

cibuti_haber_2019_web (1)

Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı 22 Ekim 2019 Salı günü ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya Liyakat Nişanı Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed tarafından İTÜ Rektörlük Senato Odasında takdim edildi. Cibuti Üniversitesi mühendislik fakültesinde dersler veren Genel Sekreter Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Serdar Bilgi rektörümüze eşlik etti.

cibuti_haber_2019_web (2)

İTÜ’nün akademik birikimi Cibuti’de

İTÜ ile Cibuti Üniversitesi arasında imzalanan “Eğitimde İkili İş Birliği Anlaşması”na göre üniversitemiz Cibuti Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin İnşaat Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği Bölümlerinin kuruluşunu üstlenmişti. İTÜ’nün başarılı akademisyenlerinin yetiştirdiği toplam 44 öğrenci 2018-2019 akademik yılı sonunda mezun olmuştu.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi