İTÜ ve St. Petersburg Politeknik Üniversitesi’nden 5 Yıllık İş Birliği
Kas 13, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Peter The Great St. Petersburg Politeknik Üniversitesi (SPbPU) arasında iş birliği anlaşması (MoU) imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve SPbPU Rektörü Prof. Andrei Rudskoi arasında imzalanan anlaşma özellikle lisansüstü çift diploma programlarıyla eğitim, araştırma, geliştirme alanlarında 5 yıl ve üstü iş birliklerini içeriyor.

itu -StPetersburg-Politeknik-universitesi-protokol

Üniversitemiz, uluslararası üniversitelerle yaptığı iş birliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. İTÜ, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle bilimsel, teknik, akademik ve kültürel bağlarını kuvvetlendirmeyi sürdürüyor. 5-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ve İTÜ İletişim ve Pazarlama Direktörümüz Prof. Dr. Gülname Turan, Rusya’nın en büyük teknik üniversitelerinden Peter The Great St. Petersburg Politeknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektörümüzü ve öğretim üyelerimizi; Rektör Prof. Andrei Rudsko ve heyeti karşıladı. Eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 5 yıllık iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında gerçekleşecek çalışmalar:

• Yüksek lisans çift diploma programları da dahil olmak üzere ortak eğitim programlarının geliştirilmesi ve uygulanması
  • Mevcut fonlara uygun karşılıklı ilgi alanlarında ortak araştırma alanlarında çalışmalar yürütmek
  • Ortak araştırma makalelerinin yayınlanması
  • Her iki üniversitede de kabul edilen şartlara uygun olarak akademisyenlerin ve öğrencilerin değişimi
  • Yaz okulu programlarına öğrencilerin katılım göstermesi
  • Ortak ilgi alanlarında diğer faaliyetlerin yürütülmesi