• İTÜ TMDK Öğretim Üyeleri Güzel Sanatlar Liseleri Öğretmenleriyle Hizmet İçi Eğitimde
    Kas 28, 2019
    İstanbul Teknik Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 15 Nisan 2019 tarihinde imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye’deki 83 Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki 300'e yakın gitar, ud, bağlama, ney, kemane, kanun, koro, çalgı toplulukları ve Türk Müziği teorisi öğretmeni ile İTÜ TMDK'dan 14 Öğretim üyesi 18-22 Kasım 2019 tarihlerinde Ayvalık Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hizmet içi eğitim çalışması için bir araya geldi.

• ATHENS Programı ile İTÜ’de Ders Aldılar
    Kas 28, 2019
    İTÜ ve Avrupa’daki 15 ülkenin en prestijli teknik üniversitenin partnerliğinde Advanced Technology Higher Education Network/Socrates (ATHENS) Değişim Programı’na katılan 37 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi 18-22 Kasım tarihlerinde aldıkları dersleri tamamladı.

• “YüBİTA” Projesi ile Yara İzleri Tespitinde Adli Tıpa Destek
    Kas 28, 2019
    İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Gelir’in TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirdiği “YüBİTA” Projesi adli tıp bilimine destek sağlayacak. Yaralanma sonucu yüzde meydana gelen yara izlerini tarayıp bunların kalıcı olup olmadığını tespit etmek için geliştirilen "YüBİTA" (Yüz Bölgesinde İzlerin Tespiti ve Analizi) adlı cihaz, adli tıp alanında işlemlerin daha hızlı yürümesini sağlayacak.

• İTÜ MTAL Öğrencileri Yerli ve Milli Osiloskobu Deneyimleyecek
    Kas 28, 2019
    İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencileri Compocket adındaki genç Türk mühendis ekibi tarafından yerli ve milli imkânlarla oluşturulan mobil tabanlı osiloskobu deneyimleyecek.