• İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyelerinin Yeni Araştırması Nature Scientific Reports’da
    Kas 29, 2019
    İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Doğa Doğan, Doç. Dr. Neslihan Ocakoğlu, Araş. Gör. Serkan Üner ve İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Yeliz İşcan Alp’in CNR - İtalya ile iş birliğinde gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları dünyanın önde gelen bilimsel yayınlarının yer aldığı Nature Scientific Reports Dergisi’nde yayınlandı.

• İTÜ Çekirdek’ten Rekor: Big Bang’te Girişimcilere Dağıtılan Kaynak İkiye Katlandı!
    Kas 29, 2019
    Dünyanın girişimcilere en fazla kaynak sağlanan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’ bu yıl yeni bir rekora imza attı. Big Bang’te sahneye çıkmaya hak kazanan 20 finaliste ek olarak yarı finalist gruplar ve ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte 52 milyon TL’lik ödül, nakit ve yatırıma ulaşılarak; bir önceki yıl dağıtılan kaynak ikiye katlandı. 52 milyon TL’nin yaklaşık 48 milyon TL’si yatırım olarak girişimcilerle buluşurken, 2019 Türkiye girişimcilik ekosisteminin ilk 3 çeyreğinde alınan yatırımın yarısının; yalnızca bir gecede dağıtılması da Big Bang’in gücünü gösterdi. Sahneye çıkan 20 finalist arasından en çok desteği alan ilk üç girişim Parxlab, Sensemore ve Earnado oldu.

• A101’in 8888. Mağazası İTÜ’de Açıldı
    Kas 29, 2019
    Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren A101’in 8888. Mağazası İTÜ Ayazağa Kampüsümüzde açıldı. Ayazağa Yerleşkesi Fen Bilimleri Enstitüsü Binasının yanında hizmete giren mağazanın açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve A101 Yönetim Kurulu Başkanı Mezunumuz Ahmet Yaşar Aydın gerçekleştirdi.